Ray Dalio waarschuwt!

Een paar weken geleden heeft Ray Dalio in zijn laatste brief aan de cliënten al gezegd dat het huidige klimaat bijzonder volatiel en zelfs gevaarlijk is. In die omstandigheden heeft hij tegen zijn cliënten al gezegd dat de juiste beslissing in deze omstandigheden is om “goud te kopen”.

Je mag niet vergeten dat Ray Dalio niet zomaar iemand is. Hij is namelijk de baas van het grootste hedgefonds ter wereld. Hij maakt zich bijzonder grote zorgen over interne en externe conflicten die leiden tot een verminderde efficiëntie van de overheid.

Enkele dagen geleden ging Dalio nog een pak verder. Hij postte op Linkedin een bericht dat hij het in de gaten blijft houden hoe de zaken blijven evolueren op de markten. Hij vindt dat we in elk geval niet op een goede manier evolueren.

Ook Lord Jacob Rothschild, een van de meest vooraanstaande namen in de financiële industrie, waarschuwde er al voor dat de wereld in een bijzonder lastig market zit.

Hij vergeleek de huidige periode zelfs met 1937, en we weten allemaal wat er daarna gebeurde.

De invloed van de politiek op de financiële wereld is groter dan ooit. Dat is een bijzonder kwalijke evolutie. De centrale banken zijn de jongste jaren niet alleen een speler geweest op de financiële markten, maar ook een scheidsrechter. De massale inkoopprogramma’s van activa zorgen ervoor dat de prijzen van alle activa verstoord worden.

In deze omstandigheden is het aangewezen om het risiconiveau in de portefeuille serieus te gaan terugdringen. Goud is een actief dat buiten het banksysteem staat en in fysieke vorm de ideale vorm van geld is. Zilver is dat in mindere mate omdat het niet op de balans van de centrale banken staat, maar is dan weer zwaar ondergewaardeerd.

Zowel goud als zilver zijn aan de huidige niveaus in feite goedkoop. Het is een prima moment om bij te kopen.

Wat is nu de beste manier om fysiek zilver te kopen?

Kies zeker voor munten (ipv. baren) waar je enkel BTW betaalt op de marge van je handelaar. Dat is eigenlijk verwaarloosbaar en nauwelijks een factor.

Eén van de populairste zilveren munten bij beleggers, is de Philharmoniker.

Goud999 beidt een Monsterbox van 500 Zilver Philharmonikers momenteel aan tegen een zeer scherpe prijs.

Deze worden verpakt in 25 tubes van 20 munten. Samen goed voor 500 ounces zilver. (15,5 kilo!)

Meer info is te vinden op de site van Goud999