Ray Dalio: goud is broodnodig!

Het is weer een tijdje geleden, maar goud mag opeens weer schitteren. Het gele metaal is meer dan ooit een verzekering tegen een systemische instorting van het systeem, hyperinflatie en oneindige politieke domheid.

We zien dat nu opeens weer gebeuren met Trump en de Noord-Koreaanse leider. Dit zou wel eens een escalerend probleem kunnen worden. Trump bedient de knoppen van de atoomcodes zelf en als je kijkt naar zijn temperament zou het wel eens spannend kunnen worden.

De belangrijke technische niveaus komen opnieuw in focus voor goud, waardoor er in deze doorgaans rustigere zomerperiode opnieuw wat vuurwerk kan ontstaan.

De geopolitieke risico’s spelen voluit en het ziet er naar uit dat de goudprijs richting 1300 USD gaat.

De belangrijkste hedgefondsbeheerders kijken ongetwijfeld nu naar goud als een belegging met een beperkt neerwaarts potentieel. Ook een van de allerbeste beheerders, Ray Dalio, zegde onlangs dat zijn cliënten 5 tot 10% van hun vermogen moeten verschuiven naar goud. En dat als afdekking tegen de twee grootste risico’s die er zich momenteel voordoen op de markten: de snel escalerende Noord-Koreaanse crisis, en de blijkbaar onbeheersbare schuldencrisis.

Persoonlijk vinden wij een allocatie van 5 tot 10% zelfs nog aan de lage kant. Er zijn dermate veel risico’s in ons financieel systeem dat voorzichtige beleggers best meer beleggen in goud.

We verwijzen bijvoorbeeld graag naar de prestatie van de brede goudmijnindex, de GDX, vorig jaar. Die steeg op slechts 7 maanden tijd met meer dan 110%. Niets belet dat we deze keer opnieuw een dergelijke forse stijging krijgen.

Beleggers zijn best voorbereid en nemen nu positie in goud.

Ook zilver is aan de huidige prijzen super interessant, dergelijke koopjes zie je niet vaak in de geschiedenis.

Vraag niet hoe het kan, maar profiteer ervan!

Wat is nu de beste manier om fysiek zilver te kopen?

Kies zeker voor munten (ipv. baren) waar je enkel BTW betaalt op de marge van je handelaar. Dat is eigenlijk verwaarloosbaar en nauwelijks een factor.

Eén van de populairste zilveren munten bij beleggers, is de Philharmoniker.

Goud999 beidt een Monsterbox van 500 Zilver Philharmonikers momenteel aan tegen een zeer scherpe prijs.

Deze worden verpakt in 25 tubes van 20 munten. Samen goed voor 500 ounces zilver. (15,5 kilo!)

Meer info is te vinden op de site van Goud999