Palladium shorten? Dat zouden wij niet meer doen!

Speculanten zitten momenteel, in New York, op een shortpositie van meer dan 1 miljoen ounces Palladium. Dat is ruwweg 55 dagen aan wereldwijde mijnbouwproductie van het edelmetaal:

Palladium shorten? Dat zouden wij niet meer doen!

Die speculanten hebben dat Palladium niet natuurlijk, ze gokken gewoon op lagere prijzen en hopen “binnenkort” goedkoper terug te kopen.

Om short te raken, hebben ze dus eerst Palladium verkocht dat ze niet hadden (het is allemaal voorlopig nog maar papier). Maar die verkopen, hebben wel de prijs van Palladium negatief beïnvloed.

Wie onze analyse van zustermetaal Platina volgt, weet dat het net Platina is waarvan wij vermoeden dat het de beste kaarten heeft de volgende jaren binnen de PGM groep (Platina, Palladium en Rhodium).
Op het eerste zicht immers, is de Palladiummarkt voldoende bevoorraad door mijnbouw en recyclage.

Dat is ook de reden waarom speculanten het aandurfden om zo’n grote shortpositie op te bouwen. Bedenk immers dat deze groep net “speculanten” genoemd wordt, omdat ze professioneel niets met Palladium te maken hebben.

Maar we schreven al eerder dat de mijnbouwers toch stilaan in de problemen komen aan de huidige prijsniveaus. In de “mix” Platina, Palladium, Rhodium, zit voor hen qua prijs geen uitschieter meer in de positieve zin.

En vermits deze metalen samen ontgonnen worden in dezelfde ertslagen, is het vet voorlopig van de soep…

Speculanten zitten vandaag short op een flinke hoeveelheid Palladium. Ze hebben de verplichting om metaal te leveren, maar ze zullen dat nooit fysiek kunnen leveren…

En dan denken wij al snel aan het volgende:

– Waren de banken en professionals niet altijd “de baas” op de futures markten?
– Hebben zij niet de reputatie dat ze af en toe de speculanten een duur lesje leren?

Dat is belangrijk omdat elk futures contract twee partijen heeft. De banken en professionals hebben immers de andere kant van deze trade! Zij kunnen deze speculanten nu pijn doen. Alles wat ze daarvoor moeten doen, is de Palladiumprijs laten oplopen…

Wij spelen nooit in de papieren markten, fysiek metaal is ons ding. Want geen tegenpartij betekent geen gedoe! 
Short gaan op Palladium, zouden we vandaag ook in geen enkel geval meer doen.

De prijs van Palladium noteert zo maar even 70% onder zijn top, in de laatste twaalf maanden alleen al, halveerde de Palladiumprijs.

Wij denken zelfs aan een, weliswaar beperkte, diversificatie door fysiek Palladium aan te kopen.

Een positie in Palladium, maakt het voor ons des te interessanter indien die short squeeze er effectief komt.

In uw account op ons platform, kan u eenvoudig en per gram een fysieke “long” positie in Palladium innemen.