Palladium gaat weer fors hoger

Het ziet ernaar uit dat de stieren ferm in het gareel zitten bij de palladiumprijs. We zitten nu heel duidelijk in een positieve trend. Dat hoeft ook niet te verbazen als je ziet hoeveel vraag er is naar elektrische en hybride voertuigen. De vraag blijft enorm toenemen en uiteraard is palladium een essentieel bestanddeel.

Wanneer we kijken naar de technische omgevingsfactoren, dan zien we dat het vorige hoogtepunt staat op 2875 USD per ounce. Het is waarschijnlijk dat dit dan ook de volgende target wordt.

Het is opvallend dat palladium het zo goed doet terwijl de andere edelmetalen het vrij lastig hebben om goed te presteren. Blijkbaar zitten hier toch ook serieus wat traders te kijken naar de palladiumprijs en surfen ze mee op het momentum.

Wanneer we kijken naar het algemene complex van de edelmetalen, dan merk je dat platina in absolute termen waarschijnlijk het goedkoopste edelmetaal is samen met zilver.

Platina noteert nog een heel stuk onder zijn historisch hoogtepunt en dat is toch wel opmerkelijk.

Veel ‘bulls’ zijn er op dit moment nog niet bij platina hoewel de prijs de afgelopen maanden sterk is opgeveerd.

Ook zilver is zo’n voorbeeld van een spotgoedkoop reëel actief.

Platina en zilver zijn geen pure monetaire metalen zoals goud, maar allicht een hybride vorm van edelmetaal/industrieel metaal.

Hierdoor kunnen zij ook goed presteren op een moment waarop de economie weer aantrekt.

Dat maakt deze edelmetalen extra aantrekkelijk.

Regelmatig bijsparen is in deze context waarschijnlijk dan ook het meest aangewezen.