Ook dit Europees land gaat voor fysiek goud!

In de zomer van 2021 schreven we het artikel “Pokerchips en Goud”.

We halen deze nieuwsbrief vandaag graag even “van onder het stof” omdat deze week nog eens werd aangetoond dat de boodschap nog steeds even actueel is.(lees die nieuwsbrief van juli 2021 eventueel hier opnieuw).

De nieuwe gouverneur van de Tsjechische Centrale Bank, Aleš Michl, uitte vorige week, in een interview met de krant Ekonom, de ambitie om de Tsjechische goudreserves op te trekken van 11 ton vandaag, naar 100 ton of meer.
De nieuwe Gouverneur stelt ook dat goud interessant is voor Tsjechië, omdat het geen enkele correlatie heeft met de aandelenmarkten.

Dat klopt, goud volgt zijn eigen weg. Fysiek goud is de ultieme reserve in het financiële systeem. Die rol vervult goud al letterlijk duizenden jaren “vanzelf” en nu blijkt het ook nog eens opnieuw onderling overeengekomen tussen Centrale Banken wereldwijd.

Op de uitvoering van de Tsjechische aankopen is het waarschijnlijk nog heel even wachten, Aleš Michl neemt zijn rol als Gouverneur vanaf 1 juli 2022 op.
Tsjechië kan heel binnenkort aan die onderneming beginnen. Concurrentie hebben ze van hun collega Centrale Bankiers voldoende. Alle Centrale banken samen, kopen de laatste jaren immers zo’n 600 ton goud per jaar…

Het is simpelweg een “natuurlijk proces” dat goud alleen maar harder zal gaan blinken, naarmate de turbulentie in de financiële economie toeneemt.

Hoe groter het gebrek aan vertrouwen in de huidige wereldwijde financiële toestand, hoe dichter we dus bij het Eindspel komen, hoe belangrijker het ook wordt om voldoende fysiek goud in portefeuille te hebben!

Voor spaarders is dat zelfs nog belangrijker dan voor Centrale Banken. In tegenstelling tot CB’s, kunnen wij spaarders immers NIET ons eigen geld drukken wanneer dat dringend nodig is! Wij moeten op die momenten beschikken over een echte reserve…

Er zijn heel wat manieren om goud aan te kopen, zowel munten als baren zijn natuurlijk ok! Als het uiteindelijk maar fysiek goud is en geen papieren belofte (dus geen ETF, Future, OTC contract,…)

Met goud999 hebben we de laatste jaren gewerkt aan wat voor ons de “beste” en meteen veiligste manier is om fysiek edelmetaal (goud in dit geval) aan te houden.

Onze overwegingen:
– Fysiek goud, geen afgeleiden, 100% gealloceerd.
– Beste locatie, met het kleinste politieke risico (Zwitserland)
– Uitstekende condities bij AANKOOP.
– De mogelijkheid tot VERKOPEN is ook belangrijk!
– Veilig en verzekerd.
– Transparant (serienummers)
– Fysieke levering blijft steeds mogelijk, zonder veel omwegen.

We gaan bijgevolg voor dit Goud.

Tot binnenkort!

Het goud999 team!
T: +32 11 960 400 E: info@goud999.com

P.S. Vanaf nu kan je ook rechtstreeks een account aanmaken bij SPM Safe (https://www.spmsafe.com) en meteen online fysiek edelmetaal aankopen, raadplegen, controleren EN verkopen!

P.P.S. Zilver. Als je onze nieuwsbrief van vorig jaar via de link helemaal bovenaan, opnieuw (of voor het eerst) hebt gelezen, dan kon je bij de P.S. onderaan lezen dat de Goud/Zilver ratio op dat moment exact 70 bedroeg.
Diezelfde Goud/Zilver ratio noteert bij moment van schrijven 85!
Wanneer Zilver meer dan 80x goedkoper dan Goud noteert, zoals nu, zitten we historisch gezien aan een zeldzaam niveau.
Fundamenteel is er niets gewijzigd, de opportuniteit is nog exact dezelfde. Wie nog niet voldoende zilver heeft, kan dit zilver vandaag zeker overwegen!

Lees voor de stand in de Zilvermarkt evt ook het artikel van Maarten Verheyen op beurs.com hier