Ook deze miljardair stapt in goud

Miljardair belegger Leon Cooperman, die aan het hoofd staat van Omega Advisors, gaf in een interview met RealVision vorige week aan dat ook hij voor het eerst in goud is gaan beleggen.

Berkshire Hathaway, het investeringsfonds van superinvesteerder Warren Buffett, liet in augustus ook al weten goud aan portefeuille te hebben toegevoegd.

Daar waar het verschillende aandelen van de hand had gedaan, voornamelijk aandelen in grootbanken als Goldman Sachs, bleek het een enkele nieuwe aankoop te hebben gedaan.

Het investeringsfonds van Buffett nam aandeel in Barrick Gold, een van de grootste goudmijnbouwbedrijven ter wereld. Het ging daarbij om een aankoop van 20,9 miljoen aandelen ter waarde van meer dan een half miljard.

Nu dus ook Cooperman die voor goud kiest. Cooperman is een Amerikaanse miljardair, hedgefondsmanager en voorzitter / CEO van Omega Advisors.

Omega Advisors is een in New York gevestigd beleggingsadviesbureau met meer dan $3,7 miljard aan beheerd vermogen, waarvan het merendeel bestaat uit Cooperman’s persoonlijk vermogen.

Cooperman: “I bought gold for the first time in my life a week ago. I understand the case for gold. We’re on the way to some banana republic situation. Nobody’s worrying about the debt that’s being created”

Als reden noemt hij de (on)houdbaarheid van de stijgende staatsschuld en dat de rentetarieven rond nul staan maar dat dit niet altijd het geval zal zijn. Mocht dat wel blijken dan worden kapitaalmarkten volledig vernietigt.

Cooperman is verder nog steeds erg bullish op tech-aandelen. Die aandelen zijn tot op zekere hoogte beter dan goud, aldus Cooperman. Het is een mantra geworden dat hij al maanden wist te herhalen.

Deze aandelen noteren dan wel hoog, maar gekeken naar de lage rentetarieven zijn ze volgens hem nog steeds aantrekkelijk genoeg om in portefeuille aan te houden.

Daarom blijft hij geïnvesteerd in “big tech” aandelen zoals Amazon, Alphabet, Facebook, en Microsoft. Toch is er wel een verandering te bespeuren.

Eerder liet Cooperman telkens weten dat deze aandelen een betere investering zijn dan goud. Nu laat hij weten dat nog steeds te vinden, maar wel met de kanttekening goud sinds kort in portefeuille aan te houden.

Bronnen: Forbes, Business Insider

Foto: Flickr