Nieuwe ‘Brexit’ hausse voor goud?

Waauw, goud en zilver doen het de afgelopen dagen geweldig goed, mag je wel zeggen. Goud staat immers opnieuw in de spotlights en noteert op het hoogste peil in maar liefst drie maanden. De prijs van het goud stijgt nu al immers zeven van de negen handelssessies en hebben hun vijfde opeenvolgende dag met een stijging afgesloten. De laatste keer toen het gele metaal op een dergelijke manier verhandeld werd, was net voor de Brexit-stem in juni vorig jaar.

Een oudgediende in de edelmetaalhandel vertelde echter op Kitco.com dat hij er niet van overtuigd is dat het positieve momentum voor het goud kan aanhouden. Todd ‘Bubba’ Horwitz, Chief Strategist bij Bubbatrading.com, vertelde dat aan Kitco in een recent interview.

“Ik zie veel kopers voor goud, maar de rally zal zichzelf uitputten,” vertelde Todd. Volgens hem kan de rally doorgaan tot 1300 USD per ounce, maar daarna zal er opnieuw een terugval komen volgens hem.

De goudprijs ging woensdag fors hoger nadat beleggers in een klimaat van dalende rentevoeten en toenemende geopolitieke onzekerheid op zoek gingen naar veilige havens. Er zijn inderdaad wel enkele parallellen te trekken met de Brexit vorig jaar. Ook toen zagen we enorm veel onzekerheid op de marken. Bubba denkt dat deze prijsactie zich nog eens kan herhalen. Er is immers angst in de markten, en de ‘war on cash’ is natuurlijk ook positief voor wie in goud belegt.

Grote bewegingen in de goudprijs zullen volgens hem echter van korte duur zijn, tot de goudmarkt een laatste ‘leg down’ ziet.

De bekende trendvoorspeller Gerald Celente is echter positiever voor de goudrally, en denkt dat die nog wel een tijdje kan aanhouden.

Wat er ook van zij, elke tussentijdse correctie bij goud en zilver is een prima gelegenheid om uw fysieke voorraad opnieuw uit te breiden!

Wat is nu de beste manier om fysiek zilver te kopen?

Kies zeker voor munten (ipv. baren) waar je enkel BTW betaalt op de marge van je handelaar. Dat is eigenlijk verwaarloosbaar en nauwelijks een factor.

Eén van de populairste zilveren munten bij beleggers, is de Philharmoniker.

Goud999 beidt een Monsterbox van 500 Zilver Philharmonikers momenteel aan tegen een zeer scherpe prijs.

Deze worden verpakt in 25 tubes van 20 munten. Samen goed voor 500 ounces zilver. (15,5 kilo!)

Meer info is te vinden op de site van Goud999