Mijnbouwbedrijf dat naam veranderde in Blockchain Holdings al 2000 procent gestegen

Canadese bedrijven profiteren flink van de cryptogekte. Zowel mijnbouwbedrijven van cryptovaluta, online betalingsdiensten als investeringsfirma’s springen er als paddenstoelen uit de lucht.

Ook Israel’s mijnbouwbedrijf Natural Resources Holdings weet flink van de blockchain magie te profiteren. Zij verschuift haar focus van werkelijke mijnbouw naar mijnbouw van digitale valuta.

Het liet eerder al weten haar naam te willen gaan veranderen in Blockchain Holdings waarop het flink in waarde steeg.

Sinds 17 oktober, de dag dat het nieuws van naamsverandering bekend werd, tot nu kende het liefst een stijging van 2000 procent.

Afgelopen zondag kwam zij wederom met nieuws waarop haar aandelen gisteren in Tel Aviv met 159 procent hoger gingen.

Natural Resources, dat tot nu toe voornamelijk in goud-, zilver-, zink- en loodmijnen in Amerika investeerde, liet weten een 75 procent aandeel te nemen in het Canadese cryptovaluta mijnbouwbedrijf Backbone Hosting Solutions.

Het bedrijf staat ook wel bekend als Bitfarms.

De deal bestond uit 50 miljoen aandelen ter waarde van zo’n 150 miljoen dollar, aldus Natural Resources directeur Roy Sebag.

Sebag’s andere bedrijf, Goldmoney Inc., gaf in september aan dat het een service aan zal gaan bieden om cryptovaluta op te kunnen slaan.

Fusies als die van Natural Resources en Bitfarms geeft een private onderneming snel toegang tot kapitaalmarkten en zorgen voor een flinke opleving in de vaak stagnerende aandelenprijzen.

Computers in enorme warehouses mijnen cryptovaluta als bitcoin, bitcoin cash, ethereum and litecoin. Zo weet Bitfarms vier “mijnen” uit te baten en heeft het ook nog twee extra projecten in de pijplijn.

Daarmee betreft het de grootste “cryptominer” in operatie in Noord Amerika gekeken naar energieverbruik en hashpower, de berekeningssnelheid.

Het bedrijf verdiende naar eigen zeggen enkel in november 4,4 miljoen dollar, waarbij de bedrijfskosten op slechts 12 procent lagen.

Een lucratieve business.

Bronnen: Bloomberg, Financial Post

Foto: Flickr

Wat is nu de beste manier om fysiek zilver te kopen?

Kies zeker voor munten (ipv. baren) waar je enkel BTW betaalt op de marge van je handelaar. Dat is eigenlijk verwaarloosbaar en nauwelijks een factor.

Eén van de populairste zilveren munten bij beleggers, is de Philharmoniker.

Goud999 beidt een Monsterbox van 500 Zilver Philharmonikers momenteel aan tegen een zeer scherpe prijs.

Deze worden verpakt in 25 tubes van 20 munten. Samen goed voor 500 ounces zilver. (15,5 kilo!)

Meer info is te vinden op de site van Goud999