“Maarten gelooft in sprookjes”

Ik schrijf al bijna twee jaar over het nakende eind van de petrodollar. Deze artikels werden aanvankelijk met het nodige scepticisme onthaald. De dollar zou voor altijd de reservemunt van de wereld blijven en gebruikt worden voor de handel in grondstoffen. 

Maarten geloofde in sprookjes en wist niet waar hij over sprak. 

De zaken zijn de voorbije maanden echter in een stroomversnelling gekomen waarbij de traditionele media en zelfs Washington nu openlijk toegeven dat de petrodollar in gevaar is en de BRICS-landen werken aan een alternatieve (goudgedekte) valuta. 

Volgende week zou wel eens cruciaal kunnen zijn op dat vlak. Mogelijk zullen er knopen doorgehakt worden op de BRICS-summit van 22-24 augustus in Zuid-Afrika. 

Is het daarom dat China de voorbije dagen dollars dumpt?

Maarten gelooft in sprookjes

Het officiële verhaal is dat China dollars verkoopt om de dalende Yuan te ondersteunen, maar het is toch wel erg toevallig dat zowel de Yuan als de Roebel net nu ondersteund moeten worden, is het niet? 

Eerder deze week trok ook de Russische centrale bank de rentetarieven al op om de crash van de Roebel te stoppen. 

Het is altijd een beetje gevaarlijk om te veel te verwachten van een summit zoals deze. Vaak draaien dit soort events op een ontgoocheling uit. 

De summit alleen kan dus nooit een reden zijn om goud en zilver te kopen, maar ik schrijf al jaren dat heel het financiële systeem met één vingerknip kan omgegooid worden en misschien is nu wel het moment waarop dat gebeurt?

Het zou zomaar kunnen. Het kan volgende week zijn. Of volgende maand. Of volgend jaar. Je weet het niet. 

En dit is waarom je lang op voorhand reeds zorgt dat je voorbereid bent. Dit is waarom ik al jaren edelmetalen accumuleer. Om gereed te zijn voor de komende reset. 

Groeten,

Maarten Verheyen