Let op waar je je goud bewaart!

Het bewaren van fysiek goud is iets waar je heel goed moet over nadenken. We lazen onlangs een heel interessant verhaal over het bewaren van fysiek goud op de website https://snbchf.com/swissgold/confiscation/.

Wat je daar leest, maakt je niet vrolijk. Heel wat plaatsen waar je fysiek goud kan opslaan, hebben zelfs geen allocated goud in de portefeuille. Dat betekent dat je het goud van eender wie in portefeuille kan hebben. We hebben hier al verschillende keren gezegd dat je fysiek het goud dat je koopt in ontvangst moet nemen.

De website maakt melding van een aantal bijzonder onrustwekkende zaken op het vlak van de opslag van goud. Zo was er bijvoorbeeld een Oostenrijkse klant bij een bank die probeerde 138 gealloceerde gouden Philarmonikers over te brengen aan een andere bank.

Wat daarna volgde, was een echte lijdensweg en een surrealistische situatie. De bank probeerde namelijk alles te doen om ervoor te zorgen dat de klant zijn goud daar zou houden.

Wie goud in een bankkluis aanhoudt, moet zich zeer bewust zijn van het feit dat het goud op dat moment weliswaar van jou blijft, maar dat het wanneer de situatie echt ernstig wordt, moeilijker wordt om eraan te geraken. Daarom is het beter om voor je fysiek goud andere opslagplaatsen te zoeken.

Denk er eens goed over na, fysiek goud zal op een bepaald moment jouw reddingsboei worden in een wereld die steeds gevaarlijker wordt. Wil je dat overlaten aan een bank? We zijn er zeker van dat je creatief bent om je fysiek goud en zilver op te slaan!

 

[xyz-ihs snippet=”monsterbox”]