Koop goud tegen een valutaontwaarding

De meeste beleggers die goud kopen, doen dat waarschijnlijk om zich in te dekken tegen een opstoot van inflatie. Dat argument horen we inderdaad het vaakste.

Maar Frank Holmes, de CEO van US Global Investors, is bijzonder optimistisch over de rol van de goudprijs en waarom beleggers het blinkende gele edelmetaal zouden moeten kopen.

“Beleggers, zeker in Europa, zouden goud moeten opbouwen op dit moment om zich te gaan beschermen tegen de ontwaarding van de valuta. Wat ook interessant is, is om te zien waarom goud nu precies boven de 1300 USD per ounce heeft genesteld. Dat heeft te maken met het feit dat er enorm veel schuldpapier in de wereld is dat een negatieve rentevoet heeft. We spreken over maar liefst 9 biljoen USD, zegt Holmes.”

Holmes zegt dat we deze evolutie niet zomaar lichtjes mogen opnemen. Het gaat immers over de vernietiging van onze welvaart en van onze valuta’s. Dat is een enorm probleem voor alle Europese beleggers.

Er is immers een situatie van peak gold. Dat betekent dat de goudreserves steeds moeilijker te vervangen worden. Hierdoor gaan we in de sector van de goudmijnen steeds meer fusies en overnames zien. Deze bedrijven hebben het immers bijzonder moeilijk om hun reserves te vervangen. Hierdoor zal de consolidatie van de sector onvermijdelijk verdergaan.

Ook edelmetalen zoals platina en rhodium worden steeds zeldzamer.