Jim Rogers: goud kan zeepbel worden

Jim Rogers hoeven we u waarschijnlijk niet meer voor te stellen. De legendarische trader en belegger die samen met George Soros een van de eerste en beste hedgefondsen ter wereld runde, zegt in een recent interview dat “goud wel eens kan uitgroeien tot een zeepbel.”

Rogers heeft in het verleden al verschillende keren aangegeven dat hij een van de slechtste market timers ter wereld is. Voor zijn calls moeten we dus echt naar de lange termijn gaan kijken.

Rogers koopt op dit moment geen goud, en heeft gezegd dat hij wil wachten tot de goudprijs tot onder de 1000 USD per ounce zakt. Rogers heeft al fysiek goud op dit moment, maar koopt dus niet bij. Hij zegt zelfs te wachten tot de koersen de 950 USD per ounce aantikken.

Maar het belangrijkste wat hij meegeeft, is dat goud potentieel kan uitgroeien tot een zeepbel. Goud heeft volgens hem alle eigenschappen om uit te groeien tot een zeepbel. Op een bepaald moment gaat iedereen in goud willen beleggen, en dan gaat goud pas echt knallen.

Rogers geeft ook nog mee dat de waarderingen van de Amerikaanse aandelenbeurzen op dit moment overdreven zijn, hoewel de aandelenkoersen nog kunnen stijgen op goed nieuws.

Heel opmerkelijk is ook dat hij meegeeft dat hij aandelen koopt in Zimbabwe. Dat zouden we nu niet meteen doen, maar het geeft wel aan dat Rogers overal ter wereld naar opportuniteiten zoekt.

Wij houden het vooral bij goud, zilver, en ook platina en rodium.

Gouden munten toevoegen aan je portefeuille?

Goud999 heeft een mooie collectie gouden munten beschikbaar.

Je hebt de keuze tussen Krugerrands, Panda's (tip!), Maple Leafs, ... en dit tegen behoorlijk scherpe prijzen. Meer info hier.