If you’re not long, you’re wrong

We vonden deze uitspraak van Frank Holmes, CEO van US Global Investors, zo mooi en tekenend dat we ze niet links konden laten liggen. Holmes is een van de bekendste analisten en kenners van de goudmarkt. Zij kennis is ongezien.

De jongste tijd is het goud een klein beetje teruggevallen vanaf het recente hoogtepunt, maar een terugval vanaf 1345 USD naar 1327 is nu niet echt iets om over te gaan panikeren, integendeel.

Ook Holmes denkt niet dat de terugval een grote ramp is. Integendeel, het is een mooie gelegenheid om bij te kopen.

Dat vertelde Holmes op de recent georganiseerde BMO Global Metals & Mining Conference. Het is niet meer dan een tijdelijke terugval die een stevig technisch platform creëert van waaruit de goudprijs verder kan stijgen.

Daar zijn we het volmondig mee eens. Alle terugvallen zijn een prima kans om meer blinkend metaal op te nemen in portefeuille. De voorwaarde is uiteraard wel dat je fysiek edelmetaal koopt.

ETF’s en trackers bieden niet de juiste bescherming tegen al de risico’s waar we vandaag tegenaan kijken. Denken we maar aan geopolitieke risico’s en schulden die de afgelopen tien jaar zijn opgebouwd in het systeem.

Wie zelfs nog goedkoper edelmetaal wilt, kan zeker eens kijken naar zilver en zeker platina. Daar is het potentieel nog hoger door de historisch hoge kortingen.