Hoe goud zou reageren op Le Pen?

Bijna alle ‘rechtgeaarde’ politici in Europa ondersteunen momenteel Macron in zijn nieuwe beweging. Het ziet er inderdaad naar uit dat de 39-jarige ex-bankier de vlucht vooruit zal maken en zal worden uitgeroepen tot de nieuwe president van Frankrijk op 7 mei aanstaande.

Als we onze eigen politici in België mogen geloven, dan staat niets een overwinning van Macron nog in de weg en ligt de weg wijd open voor hem.

De realiteit is echter dat Le Pen nog steeds niet helemaal kansloos is. Toegegeven, het is een ‘long shot’, maar onmogelijk is het zeker niet. Indien zij er zelfs maar in slaagt om een passieve steun te krijgen van Mélenchon, die in alle opzichten haar tegenpool is, maar wel haar afkeer van de euro met haar deelt, dan kan ze het in de tweede ronde halen.

Indien zij de racistische overtuigingen van haar partij ietwat kan afzwakken, en zich concentreert op slechts één thema, dan is het voor haar nog allemaal mogelijk.

Dat ene thema zou wel eens de Frexit kunnen zijn, de uitstap van Frankrijk uit de Europese Muntunie. Op de financiële markten zou dat niets minder dan een rampscenario zijn. Dat zou betekenen dat er een referendum wordt georganiseerd over het einde van de eurozone in Frankrijk, waardoor ook de enorme schuldenberg van Frankrijk (meer dan 2200 miljard euro) ook aan het wankelen zou kunnen komen.

In dat geval gaan beleggers voor Frans staatspapier immers enorme risicopremies eisen. Ze krijgen immers ontwaard schuldpapier terug in een munt die waarschijnlijk veel zwakker zal zijn dan de euro.

Het is een onwaarschijnlijk scenario, maar op de financiële markten mag men tegenwoordig niets meer uitsluiten. Het zou het einde betekenen van de eurozone zoals we die vandaag kennen, en veel landen mee naar beneden sleuren.

De enige manier om je hiertegen afdoende te beschermen, is door een flinke portie edelmetalen (voornamelijk dan goud) op te nemen in je portefeuille. Dat is immers de enige belegging die volledig buiten het banksysteem staat.

Goud kopen is zeer gemakkelijk en eens je het gekocht hebt, heb je er ook geen omkijken meer naar. Een eenvoudigere en winstgevendere veilige belegging bestaat er wellicht niet!

Wat is nu de beste manier om fysiek zilver te kopen?

Kies zeker voor munten (ipv. baren) waar je enkel BTW betaalt op de marge van je handelaar. Dat is eigenlijk verwaarloosbaar en nauwelijks een factor.

Eén van de populairste zilveren munten bij beleggers, is de Philharmoniker.

Goud999 beidt een Monsterbox van 500 Zilver Philharmonikers momenteel aan tegen een zeer scherpe prijs.

Deze worden verpakt in 25 tubes van 20 munten. Samen goed voor 500 ounces zilver. (15,5 kilo!)

Meer info is te vinden op de site van Goud999