Het einde van Bretton Woods in 2023?

Dmitri Medvedev en Vladimir Poetin leerden elkaar kennen op de universiteit en zijn al die tijd loyale vrienden geweest.

Toen Poetin in 2008 constitutioneel geen derde termijn als president mocht aanvatten, hield Medvedev vier jaar lang zijn stoel warm.

Er werd gesproken over een tandemocratie want iedereen had wel zo’n beetje idee dat Medvedev en Poetin (die indertijd premier werd) samen het land bestuurden. Of dat het misschien toch Poetin was die achter de schermen aan de touwtjes trok.

Om maar te zeggen dat Medvedev een serieuze insider is.

Hij stuurde enkele dagen geleden zijn ‘voorspellingen’ voor 2023 de wereld in en dat levert toch weer een aantal interessante inzichten op in verband met de bedoelingen van de Russen.

Zo voorspelt hij de ineenstorting van Bretton Woods.

Ik heb meteen na het uitbreken van de oorlog in Oekraïne geschreven dat de echte oorlog zich op de achtergrond afspeelt en draait rond de petrodollar.

Ik heb er dit jaar herhaaldelijk over geschreven en deze artikels gebundeld in een kort boekje ‘De slag om de petrodollar’.

Als Medvedev het einde van Bretton Woods ‘voorspelt’, is het eerder een indicatie dat Rusland er actief op aanstuurt.

Wat komt er in de plaats van Bretton Woods als het huidige financieel systeem faalt?

Ook daar toont Medvedev ons de weg: een terugkeer naar de goudstandaard en een transitie naar het actief gebruik van digitaal geld.

Daar heb je het: Rusland, en bij uitbreiding de groeiende club van de BRICS-landen, willen terug naar de goudstandaard.

Dat wordt hét thema van 2023.

Het huidige systeem loopt op z’n laatste benen en de beste manier om je vermogen veilig door deze moeilijke tijden te loodsen, is door te investeren in de bouwstenen van het nieuwe systeem: GOUD!

Fysiek edelmetaal aankopen?

goud999safe.com is de veiligste en makkelijkste manier om fysiek edelmetaal te kopen, verkopen én op te slaan!