Goudverkopen Dubai stijgen met 30 procent nadat goud laagste punt aandoet in half jaar tijd

De goudprijs doet vandaag wederom een nieuw dieptepunt aan gekeken naar de afgelopen zes maanden. Het kende een reeks verliezen de afgelopen weken, waarbij het een halfjaarlijks dieptepunt aandeed op 1.256,40 dollar per ounce.

Maar de zomerdip zou een teken kunnen zijn van een snel te verwachten rebound, aldus Boris Mikanikrezai, edelmetaal analist bij Metal Bulletin.

Een van de grootste obstakels voor goud om hoger te geraken is een sterkere Amerikaanse dollar, die onverwacht winsten boekt te midden van verhoogde geopolitieke spanningen.

Maar volgens de vooruitzichten van Mikanikrezai keert deze trend, aangezien een verdere escalatie in deze handelsoorlog de Amerikaanse dollar lager zal zetten. Dat mag positief nieuws heten voor het gele edelmetaal. Goud zal daarbij wellicht de nodige tijd nodig hebben voordat er een overtuigende rally verwacht mag worden, aldus Mikanikrezai.

Mikanikrezai: “A short-term bottom in gold seems to be very likely at this juncture, thanks to a slightly friendlier macro backdrop. The tough stance on trade adopted by the U.S. administration has resulted in retaliatory measures by its trading partners … As a result, it is safe to argue that trade tensions are likely to worsen before getting any better”

Ook Julius Baer-analist Carsten Menke denkt dat goud een sterke stijging zou kunnen laten zien. Zeker wanneer partijen, die hun netto long positie op de Comex terugbrachten naar het laagste punt in 2,5 jaar tijd, wederom de markt betreden. Dat zal volgens hem het moment zijn dat de bodem is bereikt.

Menke: “Usually this kind of pretty bearish position reverses rather quickly, likely gold has fallen too far already“

Technische indicatoren stellen volgens bovengenoemde analisten bij ScotiaMocatta echter dat de goudprijs blijft dalen. Steun is daarbij te vinden op de psychologische grens van 1.250 dollar per ounce en op 1.236,60 dollar per ounce, het laagste punt in december vorig jaar.

Ondertussen stijgt de vraag naar goud in Dubai flink. Sieradenwinkels in Dubai zagen een stijging in de verkoop van gouden sieraden met liefst 30 procent deze maand. Dit in vergelijking met het gemiddelde verkoopcijfer van de vijf maanden daarvoor. Echte koopjesjagers dus.

Volgens een analist bij Century Financial Weekly Market Report zal de steun op lange termijn van 1.260 – 1.240 dollar per ounce een goede kans bieden voor een stevige rebound in prijs op de korte termijn.

Bronnen: Kitco, Reuters, Khaleej Times

Foto: Flickr

Gouden munten toevoegen aan je portefeuille?

Goud999 heeft een mooie collectie gouden munten beschikbaar.

Je hebt de keuze tussen Krugerrands, Panda's (tip!), Maple Leafs, ... en dit tegen behoorlijk scherpe prijzen. Meer info hier.