Goudprijzen profiteren van stijgende inflatiedruk

De goudprijzen staan momenteel wat onder druk door het ‘risk-on’ klimaat dat momenteel heerst op de financiële markten. Aandelenprijzen bereiken nieuwe recordniveaus. Toch verwachten verschillende analisten dat de goudprijzen zullen herstellen, waardoor het edelmetaal zijn rol van bescherming voor beleggers opnieuw zal kunnen opnemen.

De goudprijs schommelt momenteel rond de 1210 USD per ounce. Verschillende factoren wegen op de prijs, denken we maar aan de stijgende rentevoeten in de VS, waardoor de USD wat is gestegen. Dat zet op zijn beurt druk op het edelmetaal, dat is uitgedrukt in USD.

Maar volgens Nitesh Shah, grondstoffenanalist bij ETF Securities, is de toename van de inflatie in de VS een gunstige factor voor de goudprijs. De analist gelooft dat de inflatie in de VS hoog zal blijven en boven de 2% zal uitstijgen. Daardoor zullen de reële rentevoeten in de VS vrij beperkt blijven.

Shah verwacht dat de goudprijzen zullen doorstijgen tot 1260 USD per ounce tegen het einde van het jaar. Hij voegde eraan toe dat de goudprijzen een hedge bieden tegen belangrijke risico’s.

Nu de situatie in het Midden-Oosten dreigt te escaleren en de VS en Noord-Korea op ramkoers liggen, heeft goud volgens de analist het potentieel om een spike omhoog te doen.

De huidige goudprijs betekent eveneens dat het nu goedkoper is geworden voor beleggers om een verzekering te nemen tegen andere activa die falen.

Goud doet het doorgaans goed wanneer andere activaklassen het laten afweten, maar doet het vooral supergoed wanneer de mensen het vertrouwen in de centrale banken kwijtspelen. Indien de centrale banken op een bepaald moment verkeerde beslissingen nemen en het vertrouwen helemaal weggaat, dan zal je zowel goud als zilver een flinke klim zien maken.

Beleggers moeten hierop anticiperen en op tijd posities innemen in het fysieke metaal.

[xyz-ihs snippet=”promo”]