Goudprijzen herstellen licht na zege Macron

Het is nu een feit: Macron wordt president van Frankrijk. In de aanloop naar de verkiezingen, naarmate het duidelijker werd dat Le Pen het niet zou halen, daalde de goudprijs en vooral de zilverprijs fors.

Nu, als we kijken naar de Aziatische handel op maandagochtend, dan moet de goudprijs de overwinning van Macron wel even verteren. Gelukkig is de trend in de Aziatische handel niet negatief, en kan goud een beetje stijgen tot zowat 1230,50 USD per ounce.

Het is logisch: de beleggers hebben zich willen beschermen tegen een overwinning van Le Pen, maar toen het duidelijk werd dat zij het bijna onmogelijk kon halen, is die safe-haven buying een beetje weggeëbd. Nu de resultaten duidelijk zijn, gaat er vandaag opnieuw een heel stuk vers geld vloeien richting de aandelenmarkten. Er zijn op middellange termijn echter nog wel wat bezorgdheden. Dat kan een beetje ondersteuning geven voor de goudprijs. Dat vertelde senior grondstoffenanalist Daniel Hynes van ANZ aan Kitco News.

De markten slaakten een zucht van opluchting toen bleek dat het ministerie van Binnenlandse Zaken in Frankrijk bekendmaakte dat Macron een zeer ruime meerderheid had behaald van liefst 66%.

De volgende stap voor Macron zal erin bestaan om in de parlementsverkiezingen van juni een meerderheid achter zich te krijgen voor zijn beweging En Marche! Dat wordt moeilijk, want de beweging is amper een jaar oud.

Een gebrek aan onduidelijkheid over de richting waarin de Europese politiek zal evolueren, zal dan ook resulteren in aankopen om hun centen te beschermen. Nu de Franse verkiezingen eindelijk achter de rug zijn, zullen beleggers zich opnieuw richten op de Fed, de verstrakkingscyclus en de meeting in juni.

Het niveau van 1200 USD blijft kritiek en cruciaal voor de goudprijs. Het is immers een belangrijk psycologisch niveau. Als we daardoor gaan, dan zit een verdere daling in de kaarten. Veel beleggers blijven immers voluit in aandelen gaan, en dan krijgt goud uiteraard ‘concurrentie’ van deze activaklasse.

Toch doen beleggers er meer dan goed aan om zich te blijven beschermen tegen onprettige gebeurtenissen op de politieke scenes. Goud en zilver blijven daarom een must in elke gediversifieerde beleggingsportfolio.

Wat is nu de beste manier om fysiek zilver te kopen?

Kies zeker voor munten (ipv. baren) waar je enkel BTW betaalt op de marge van je handelaar. Dat is eigenlijk verwaarloosbaar en nauwelijks een factor.

Eén van de populairste zilveren munten bij beleggers, is de Philharmoniker.

Goud999 beidt een Monsterbox van 500 Zilver Philharmonikers momenteel aan tegen een zeer scherpe prijs.

Deze worden verpakt in 25 tubes van 20 munten. Samen goed voor 500 ounces zilver. (15,5 kilo!)

Meer info is te vinden op de site van Goud999