Goudprijzen gaan gemiddeld 1375 bedragen in Q4, zilver 20,5.

Nu de goud- en zilverprijzen er een geweldige eerste jaarhelft hebben opzitten, is het duidelijk dat de gemiddelde prijzen kunnen worden opgetrokken voor de rest van het jaar. Op dit moment is het een klassiek fenomeen dat ook de beurshuizen en analisten hun oefening opnieuw maken.

Zo lazen we onlangs dat BMO Capital Markets voorspelt dat de goudprijs in het derde kwartaal van dit jaar gemiddeld 1350 USD per ounce zal noteren. In het vierde kwartaal stijgt dit gemiddelde trouwens al naar 1375 USD per ounce. In de twee volgende kwartalen wordt verwacht dat het zilver 19 USD en 20,5 dollar zal noteren.

BMO blijft dan ook resoluut bullish voor het goud, hoewel de analisten ook waarschuwen voor een mogelijke daling van de prijzen. Volgens deze analisten zijn de prijzen misschien een beetje vooruitgelopen op de recente gebeurtenissen.

De analisten hebben in de loop van mei een positieve kijk aangenomen op de edelmetaalprijzen, maar ze hadden niet verwacht dat er op dat moment een Brexit zou komen.

GMO behoudt de onderliggende redenering dat de wereldeconomie de komende kwartalen onzeker zal zijn, en dat dit de vraag naar goud en zilver blijvend zal ondersteunen. Ze waarschuwen wel dat er in de loop van de komende weken een lichte correctie kan komen. De net long posities zijn immers behoorlijk toegenomen, en dat betekent dat er veel traders aan dezelfde kant van de boot gaan zitten.

De onzekerheid over de Brexit stem is erg positief voor goud en zilver. De Brexit stem is dan achter de rug, maar we hebben nu twee jaar onzekerheid voor de boeg, en andere Europese landen zouden wel eens kunnen uitstappen.

BMO verwacht dat deze onzekerheid een licht negatieve impact zou kunnen hebben op de vooruitzichten van de groei van de wereldeconomie.

Beleggers die deze boodschap begrepen hebben, nemen de nodige maatregelen. Sinds april is de zilverprijs al met 33% gestegen, en we verwachten nog heel veel mooie koersprestaties van dit metaal!

 

Wat is nu de beste manier om fysiek zilver te kopen?

Kies zeker voor munten (ipv. baren) waar je enkel BTW betaalt op de marge van je handelaar. Dat is eigenlijk verwaarloosbaar en nauwelijks een factor.

Eén van de populairste zilveren munten bij beleggers, is de Philharmoniker.

Goud999 beidt een Monsterbox van 500 Zilver Philharmonikers momenteel aan tegen een zeer scherpe prijs.

Deze worden verpakt in 25 tubes van 20 munten. Samen goed voor 500 ounces zilver. (15,5 kilo!)

Meer info is te vinden op de site van Goud999