Goudprijzen corrigeren

Na weken en zelfs maanden van uitzonderlijk sterke prestaties is het geen verrassing dat de goudprijzen corrigeren. Ook zilver laat zich niet onbetuigd en gaat op maandag lager.

Dat is uiteraard goed nieuws vanuit het standpunt van de technische analyse, want het betekent dat de edelmetaalprijzen in een consolidatiefase zitten. Het is precies de actie die we nodig hebben en de afgelopen week gezien hebben.

Vorige dinsdag kende de december goudprijs een forse opstoot tot 1546 USD per ounce. Sindsdien schommelen we tussen de 1500 en 1540 USD per ounce.

De meeste technische analisten vinden dit een prima constellatie. De meeste fundamentele analisten zeggen echter dat de goudprijs gemakkelijk naar de 1600 tot 1800 USD per ounce kan evolueren. De edelmetalen bouwen aan een sterkere basis en dat zien we duidelijk.

De doelstelling van 18 USD voor zilver op korte termijn blijft eveneens overeind. Zilver zakt altijd meer terug wanneer de goudprijs corrigeert, maar dat mag geen bezwaar zijn om het witte edelmetaal in portefeuille te nemen of te houden.

De beste tactiek die we kunnen aanraden is om zilver en goud geleidelijk te accumuleren. Dat zorgt ervoor dat je steeds weer gemiddelden gaat opbouwen. Het is de beste manier om je vermogen af te schermen van de centrale bankiers.

De monsterbox met Zilveren Munten is op dit moment erg aantrekkelijk, doe er je voordeel mee!