Goudprijs profiteert van fratsen Trump

Donald Trump begint het nu echt wel bruin te bakken. Zijn uitlatingen aan de Russen zullen hem waarschijnlijk duur te staan komen. Het ergste is dat Trump blijkbaar zelf niet beseft welke enorme fouten hij maakt. De organisatie van het Witte Huis is een echt rommeltje en de recente uitlatingen doen daar zeker geen goed aan.

Bovendien komen er steeds meer tekenen dat aandelen in de VS veel te duur gewaardeerd zijn. Die in emerging markets zijn nog redelijker gewaardeerd, maar die landen hebben enorm veel schulden aangegaan in Amerikaanse dollar. Als die begint te stijgen, dan worden ze bij wijze van spreken tegen de muur gezet.

Het is tegen die achtergrond dan ook dat de goudprijs op woensdag het hoogste peil bereikte in twee weken. Aziatische aandelen moesten terrein prijsgeven en de dollar kwam onder druk te staan door minder dan verwachte cijfers over de Amerikaanse huizenmarkt en rapporten dat er heel wat onfrisse zaken zijn bij de Amerikaanse FBI.

De spot goudprijs klom dan ook met 0,5% tot 1242,92 USD per ounce. De goudprijs is zeker nog niet uit de gevarenzone als we de technische evolutie ervan bekijken op de grafiek. Een doorbraak door het steunniveau van 1200 USD per ounce is zeker niet uit te sluiten. Op korte termijn hoeft er dan ook weinig vuurwerk verwacht te worden van de goudprijs.

Dat is echter geen bezwaar, integendeel. Het zorgt ervoor dat beleggers die nu al hun maatregelen willen nemen, dat kunnen doen tegen lagere prijzen. Ook voor zilver geldt hetzelfde. In historisch perspectief is dat edelmetaal zelfs nog goedkoper dan goud.

De boodschap van onze kant is dan ook vrij duidelijk: vraag niet hoe het kan, maar profiteer ervan! Zilver is misschien nog wel het grootste koopje van allemaal.

[xyz-ihs snippet=”monsterbox”]