Goud volgens Bloomberg Intelligence dra weer richting all-time high

Na het bereiken van een nieuwe all-time high iets meer dan een jaar geleden, laat Bloomberg Intelligence (BI) in haar vooruitzichten voor oktober weten dat de goudprijs binnenkort weer richting die piek gaat.

Senior grondstoffenstrateeg Mike McGlone van BI geeft te kennen dat goud in de afgelopen 20 jaar beter heeft gepresteerd dan de meeste belangrijke grondstoffen. Hij is van mening dat het een relatief korte kwestie van tijd moet zijn om opnieuw te pieken.

De nieuwe all-time high van goud staat boven de 2.060 dollar per ounce, die in augustus 2020 werd bereikt. Op het moment koerst goud al een tijd onder de 1.800 dollar per ounce.

Ondanks het feit dat het edelmetaal dit jaar met enkele procenten is gedaald bevindt het zich nog steeds in een bullmarkt, aldus McGlone.

McGlone: “Gold, like Treasury prices, has an enduring bull market in its favor, and a correction within that trend improves its relative value. Gold appears too cold approaching the start of 4Q … Risks tilt toward a continuation of September’s stock-market volatility, which should favor gold in 4Q”

Het gele edelmetaal heeft een teleurstellend jaar achter de rug waarin het er niet in slaagde nieuwe kopers aan te trekken, ondanks de vrees voor inflatie en zorgen over hoge schulden wereldwijd. Tot nu toe is goud met meer dan 7 procent gedaald.

Het grootste obstakel voor goud is volgens McGlone de sterke Amerikaanse aandelenmarkt. Die aandelenmarkt heeft sinds het dieptepunt van 2020 geen noemenswaardige pullback meer gehad.

Maar als aandelen een mindere periode ingaan voor een langere tijd, ziet hij zowel goud, schatkistobligaties als Bitcoin als activa met een grote kans tot outperformance.

Ook Gavin Graham, vermogensbeheerder en editor voor Internet Wealth Builder, is van mening dat nu de tijd is om meer te investeren in goud en goudmijnbouwaandelen.

Voor Yahoo Finance schrijft hij dat, nu goud zoveel is gedaald en ook goudmijnbedrijven het afgelopen jaar met meer dan 25 procent zijn gedaald (ondanks uitstekende resultaten), dit een goed moment is om een positie in de sector te nemen of posities te vergroten.

Bronnen: Yahoo Finance, Kitco

Foto: Flickr