Goud stijgt dankzij zwakke dollar

De relatie tussen een zwakke dollar en een stijgende goudprijs mag je toch nog niet helemaal afschrijven. Dit is immers een reactie die we nog steeds zien bij heel wat goudbeleggers.

Op donderdag steeg de goud spotprijs met 0,5 procent op het moment van schrijven tot ongeveer 1813 dollar per ounce. De goudfutures in de VS stegen met 0,4% hoewel de handel vandaag een stuk rustiger zal zijn, aangezien de Amerikanen aan de feesttafel zitten met een kalkoen omwille van Thanksgiving.

Europese aandelen kenden niet echt een uitgesproken richting op donderdag. De handel is sowieso rustiger vandaag.

Veel partijen vinden nu dat goud zijn bodem heeft gevonden, althans tijdelijk, en beginnen te kopen. We zien al stevige fysieke aankopen op de Aziatische markten.

Wanneer we kijken naar 2021 is het waarschijnlijk dat het economisch herstel zich zal doorzetten. Dat doet het beste vermoeden voor de edelmetalen die gevoeliger zijn voor het economisch herstel, zoals zilver, platina en palladium.

Deze metalen kunnen bovendien ook profiteren van een verwachte herstelbeweging van de autosector, die zwaar getroffen werd door de coronacrisis.