Goud stabiel, koersdoel van 5.000 dollar op tafel

Goud koerst stabiel rond een hoogste punt in meer dan vier maanden tijd, iets onder de 1.900 dollar per ounce.

Beleidsmaker Randal Quarles van de Federal Reserve zei woensdag dat het belangrijk is voor de bank om in de komende maanden te beginnen met het bespreken van plannen, om de aankoop van obligaties te verminderen, mocht de economie echt op stoom komen.

Ondertussen volgde Zuid-Korea in de voetsporen van Nieuw-Zeeland en Canada om een mogelijke renteverhoging door te gaan voeren.

De opmerkingen van de Amerikaanse centrale bank komen op een moment dat goud het verlies van 2021 heeft weggepoetst en er tekenen zijn van stijgende inflatie.

Mobeen Tahir, associate director research bij WisdomTree: “Given the prospect of persistently high inflation, relatively steady U.S. Treasury yields, for now, a weakening U.S. dollar, and frequent bouts of market volatility, gold may remain relevant for investors”

Volgens Guggenheim’s CIO Scott Minerd is het zo dat, vanwege de volatiliteit in de cryptomarkt, beleggers uitstapten en weer terug in goud en zilver stappen.

De edelmetalen zullen momentum beginnen op te bouwen waarbij goud uiteindelijk de 5.000 tot 10.000 dollar per ounce kan aantikken, aldus Minerd.

Minerd: “As money leaves crypto and people are still looking for inflation hedges, gold and silver are going to be much better places to go”

Het gaat nog even duren vanwege de enorme omvang van de goudmarkt, maar Minerd geeft tegen CNBC aan dat het edelmetaal een exponentiële fase in zal gaan.

Traditioneel blijft zilver daarbij achter als zijnde “poor man’s gold” maar het gaat uiteindelijk procentueel de grootste beweging hoger zien.

Minerd benadrukte daarom dat dit een goed moment is om een aanzienlijke allocatie te hebben in edelmetalen en goudmijnbouwexploitanten.

Wat zijn vooruitzichten voor crypto’s betreft geeft Minerd te kennen dat, hoewel hij denkt dat bitcoin en ethereum de tand des tijds zullen overleven, het waarschijnlijk een andere nieuwe crypto is die de cryptomarkt gaat domineren.

Minerd voorspelde voor de komende tijd ook een beurscorrectie van zo’n 10 procent, waarbij hij stelt dat de S&P 500 uiteindelijk weer zal opveren.

Bronnen: Bloomberg, Kitco

Foto: Flickr