Goud rechtstreekse concurrent voor aandelen?!

Dat goud in de huidige omstandigheden van extreem lage of zelfs negatieve rentevoeten een directe concurrent is voor ‘veilige’ staatsobligaties is al een tijdje geweten.

Maar in een interview met Kitco News vertelde Jeff Nichols, senior economisch adviseur bij Rosland Capital en Managing Director bij American Precious Metals Advisors, iets enorm interessants. Hij zei immers dat de fors overgewaardeerde aandelenmarkten een grotere stimulans zullen zijn voor hogere goudprijzen dan negatieve rentevoeten.

Nicholas vertelde immers dat fondsen nog steeds volop in obligaties met een negatieve rentevoet stappen, en dat ze zich daar helemaal niks van aantrekken. Ze beleggen immers niet voor de rente, maar voor de toekomstige prijsstijgingen. Nicholas vertelde dat de grote fondsen en trusts niet langer bekommerd zijn om de langetermijnrentevoeten, en meer gefocust zijn op kortetermijnperformance. De fondsen kopen volgens hem obligaties om dezelfde reden waarom ze een specifiek aandeel kopen. Op dit moment kijken ze meer naar de kapitaalwinst, want de meeste van zulke fondsen houden de obligaties niet lang genoeg aan om de coupon te knippen.

Nichols denkt daarom dat goud in rechtstreekse concurrentie staat met de aandelenmarkten, die recent teruggevallen zijn van hun hoogtepunten en daarom rijp zijn voor een correctie.

“Zolang de aandelenmarkten tekenen van sterkte vertonen, zullen de goudprijzen eronder lijden,” vertelde hij. Op dit moment vragen beleggers zich af waarom ze in goud zouden moeten investeren wanneer ze net zo goed aandelen kunnen kopen.

Deze analist denkt echter dat hij verwacht dat goud zijn volgende fase van de stierenmarkt zal aanvatten, nu de aandelen zullen corrigeren van hun overwaarderingen. Hij gaf ook aan dat de belangrijkste aandelenmarkten ter wereld nieuwe records optekenen, en dat ondanks zwakkere winsten en de verwachting dat de groei van de wereldeconomie zal afvlakken.

De aandelenmarkt geraakt hierdoor uit balans, en dat vraagt om een stevige correctie. En wanneer die begint, zullen de goudprijzen een stevige rally neerzetten.

Ben je klaar voor het spektakel dat we de komende maanden en jaren wel eens zouden kunnen zien op de goud- en zilvermarkten? Beleg daarom nu al in fysiek goud en zilver. Het zijn de enige activa buiten het door en door verrotte banksysteem die je in deze omstandigheden nog kunnen beschermen!

 

[xyz-ihs snippet=”goud”]