Goud op hoogste peil sinds 2016

De goudfutures (juni 2018 Comex contract) wonnen vrijdag 6,7 USD. Momenteel handelen zij in de buurt van de 1.348 USD per ounce. Goud sloot op vier van de vijf handelsdagen vorige week hoger. Dat resulteerde in een stijging van 11 USD. Het is al de tweede opeenvolgende week van hogere prijzen voor goud.

Het is echter het hoogtepunt vorige week dat het belangrijkste evenement was. Op woensdag vorige week noteerden de goudprijzen immers op een intraday high van 1.369, 30 USD. Dit prijsniveau ligt een stuk boven de drie vorige hoogtepunten die in september vorig jaar werden gerealiseerd, en tijdens het eerste kwartaal van dit jaar.

Dit is de vierde keer sinds september 2017 dat de goudprijzen boven de 1.350 per ounce zijn uitgebroken. Hiervoor bleken de rallies niet in staat om een prijsniveau van 1.300 USD te onderhouden.

Wat dit prijsniveau zo significant maakt, is dat je moet teruggaan tot augustus 2016 om een moment te vinden waarop de goudprijs op dit niveau noteerde. De hoogtepunten die werden bereikt tijdens de rally van 2016 zorgden ervoor dat de goudprijs net boven de 1.375 USD per ounce uitkwam.

Belangrijker is dat de hoogtepunten die werden bereikt tijdens die rally de eerste uiting waren van een hoger hoogtepunt sinds de meerjarige correctie van start ging medio 2011. Daarom is het zo significant dat dit punt wordt gehaald.

Sinds het einde van 2016 heeft goud genoteerd met een reeks hogere laagtepunten, en dat op verschillende tijdstippen. Elke rally die echter volgde op het afsluiten van een correctie liep echter met een sisser af.

Houd dus de prijsactie van het goud de komende dagen goed in de gaten. Er komen interessante tijden aan!

Gouden munten toevoegen aan je portefeuille?

Goud999 heeft een mooie collectie gouden munten beschikbaar.

Je hebt de keuze tussen Krugerrands, Panda's (tip!), Maple Leafs, ... en dit tegen behoorlijk scherpe prijzen. Meer info hier.