Goud in 2022?

Als je mij aan het begin van het jaar had verteld dat goud en zilver gedurende heel 2021 zouden consolideren, ik had je uitgelachen.

Markten doen niet altijd wat je wil. Of toch niet meteen in ieder geval 🙂

Uitstel is gelukkig geen afstel en de voorspelde derde golf hebben we met andere woorden nog tegoed.

De onderstaande analyse geeft aan wat we kunnen verwachten in het nieuwe jaar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eens het driehoekpatroon compleet is (mogelijk reeds het geval of we zijn in ieder geval zeer nabij), ligt de weg open naar $2.300 tot $2.500 per ounce.

Zilver zou tegelijkertijd de all-time high van de $50 achter zich moeten laten.

Dat $2.500-goud en $50-zilver bijzonder positief zijn voor de mijnaandelen, hoef ik je waarschijnlijk niet te vertellen.

Deze aandelen stijgen 3 tot 5 keer zo snel dan de onderliggende edelmetaalprijzen waardoor we hier een bijzonder explosieve stijging in het vooruitzicht hebben.

Ik heb persoonlijk een beetje het gevoel dat 2022 wel eens een herhaling kan worden van 2016, het jaar waarin mijn portefeuille 156% steeg.

Het sentiment moet momenteel in ieder geval niet onderdoen voor hetgeen we eind 2015 zagen.

Er is een complete desinteresse voor de mijnaandelen, hetgeen af te lezen is in de beperkte handelsvolumes.

Ik geef je een voorbeeld.

Chesapeake Gold is één van de grootste onontgonnen goud- en zilverontdekkingen en heeft momenteel een marktwaarde van C$218 miljoen.

De handel in het aandeel bleef gisteren beperkt tot 35 stuks aan een koers van C$3,26,  goed voor een volume van … C$114,1.

Het geeft aan dat je momenteel de kopers moet zoeken met een vergrootglas en dat een klein beetje extra interesse de koersen al flink hoger kan jagen.

Het bovenstaande is een voorbeeld en absoluut geen koopadvies van Chesapeake Gold.