Goud daalt wat door winstnemingen

De goudprijzen zijn gisteren, maandag, licht gedaald in de Verenigde Staten. De afgelopen dagen waren de goudprijzen door de sterke correctie op de aandelenmarkten serieus gestegen. Dat bleek ook uit de futures. Maar de sterkere USD index strooide roet in het eten.

De Duitse kanselier Angela Merkel kondigde immers haar exit aan tegen 2021 en dat verzwakte de EUR in aanzienlijke mate. De sterkere USD index staat op zowat het hoogste peil in negen weken tijd. Dat deed de bulls van de edelmetalen wat twijfelen. Er is ook minder risicoaversie momenteel op de markten aangezien de wereldwijde financiële markten schijnbaar een soort plateau of bodem hebben kunnen vinden.

De december goudfutures staan nu rond de 1288 USD per ounce terwijl zilver rond de 14,45 USD per ounce noteert.

Een andere belangrijke factor voor de iets zwakkere goud- en zilverprijzen is gerelateerd aan de olieprijzen. Die zijn ook verzwakt en noteren nu nog rond de 67 USD per vat. Zoals jullie weten is ook de olieprijs bepalend voor de evolutie van de edelmetaalprijzen.

Vooral zilver is nog redelijk zwak op koers. De beren hebben momenteel de overhand. Technisch gezien is er behoorlijk wat schade aangericht. Het volgende belangrijke keerpunt naar boven toe is de technische weerstand rond de 15 USD per ounce. Het volgende neerwaartse koersdoel is de steun van september die ligt op 13,965 USD per ounce. De eerste weerstand is 14,78 USD per ounce en daarna 14,88 USD.

Afwachten dus hoe dit allemaal gaat aflopen…

[xyz-ihs snippet=”goud”]