Geldbeheerders opnieuw negatief ingesteld

De geldbeheerders zijn opnieuw negatief ingesteld voor goud- en zilverfutures. Dat blijkt uit de meest recente reportingweek voor gegevens die werden verzameld door de Commodity Futures Trading Commission.

In het rapport van de voorgaande week hadden zij echter hun bearish posities teruggeschroefd. Tijdens de week tot 4 september die gedekt werd door de meest recente gegevens, daalde Comex December goud met 15 USD tot 1199,10 USD per ounce. December zilver daalde met 71,9 cent tot 14,18 USD.

De ontluikende herstelbeweging van goud lijkt in de kiem gesmoord te worden. Hedgefondsen blijven hun bearish bets in goudfutures en –opties verder opbouwen. Dat blijkt uit een researchnota van grondstoffenbroker SP Angel.

De netto long of short positionering in de CFTC gegevens weerspiegelen het verschil tussen het totale aantal bullish (long) en bearish (short) contracten. Traders volgen de cijfers nauwlettend op om een idee te krijgen van het algemene sentiment bij speculanten, hoewel uitzonderlijk hoge of lage cijfers door velen worden beschouwd als tekenen van een overgekochte of oververkochte markten die mogelijk rijp zijn voor prijscorrecties.

Het CFTC rapport toonde aan dat geldbeheerders hun netto shortposities in goudfutures hebben verhoogd tot 82.722 contracten ten opzichte van 75.772 de voorgaande week.

TD Securities gaf nog mee dat grote speculanten zowel longposities hadden geliquideerd en opnieuw shorts hadden bijgekocht nadat deze accounts nog aankopen hadden gedaan om shorts in te dekken.

Dat bleek uit de vorige CFTC reporting vorige week.

Het gele metaal probeert nu te consolideren net onder de 1200 USD per ounce.

Het huidige klimaat is echter niet aantrekkelijk voor edelmetalen en dat zal zo blijven tot de dollar zwakker wordt en de aandelenmarkten corrigeren.

Geen probleem, beleggers op lange termijn kunnen er alleen maar hun voordeel mee doen.

Wat is nu de beste manier om fysiek zilver te kopen?

Kies zeker voor munten (ipv. baren) waar je enkel BTW betaalt op de marge van je handelaar. Dat is eigenlijk verwaarloosbaar en nauwelijks een factor.

Eén van de populairste zilveren munten bij beleggers, is de Philharmoniker.

Goud999 beidt een Monsterbox van 500 Zilver Philharmonikers momenteel aan tegen een zeer scherpe prijs.

Deze worden verpakt in 25 tubes van 20 munten. Samen goed voor 500 ounces zilver. (15,5 kilo!)

Meer info is te vinden op de site van Goud999