Geen topdag voor goud op vrijdag

De goud- en zilverprijzen zijn vrijdag in de vroege Amerikaanse handel gedaald, na een Amerikaans banenrapport over september dat geen grote verrassing was voor de markt, maar wel goede interne cijfers liet zien die niet sterk suggereren dat de Amerikaanse economie op weg is naar een recessie.

December goud noteerde het laatst $18,80 lager op $1.703,00 en december zilver was $0,37 lager op $20,30.

Ongetwijfeld het belangrijkste Amerikaanse datapunt van de week, zo niet de maand, zag vrijdagochtend het rapport over de werkgelegenheidssituatie voor september van het Labor Department, waarin het belangrijkste aantal niet-agrarische banen steeg met 263.000, wat net onder de verwachte stijging van 275.000 lag.

Het rapport van augustus toonde een stijging van 315.000 niet-agrarische banen. Het Amerikaanse werkloosheidscijfer daalde in september tot 3,5%, lager dan verwacht.

In augustus bedroeg het werkloosheidscijfer 3,7%. Het gemiddelde uurloon steeg met 4,98% ten opzichte van vorig jaar op hetzelfde moment. De markt verwacht dat het banenrapport de Federal Reserve niet zal afbrengen van zijn agressief strak monetair beleid.

Bron: Kitco.com