Expert: alles wijst op goudstijging

De goudprijs noteert nu al maandenlang op een bedroevend laag niveau en heel wat beleggers zijn blijkbaar ondertussen de moed verloren. Ze gooien de handdoek in de ring en ook als we naar de tradingactie bij de goudmijnaandelen kijken, dan zien we toch een soort capitulatie, hoewel we de echte uitkotsfase nog moeten meemaken jammer genoeg.

Goud noteert binnen een nauwe bandbreedte en dat zint heel wat technisch analisten niet. Ze denken immers dat er met goud niks meer te verdienen valt. Maar gelukkig denkt niet iedereen daar op dezelfde manier over. Een bepaalde analist meent zelfs dat goud een hogere kans heeft op een opwaartse uitbraak dan op een neerwaartse uitbraak.

Het feit is dat zowel de bulls als de bears totaal gek gemaakt worden door deze prijsactie. Ze zien in geen enkele richting een bepaald momentum. Hoewel we ons op korte termijn nog niet echt gek moeten laten maken, is het wel duidelijk dat er iets zit aan te komen.

Ook qua monetair beleid zou de goudprijs niet speciaal veel last mogen ondervinden van een nakende renteverhoging later in september. De goudbulls zouden hieronder niet te veel mogen lijden.

Een belangrijke voorwaarde voor een sterke en volgehouden stijging van de goudprijs is een zware correctie van de aandelenkoersen. Hieronder zal goud niet te lijden hebben, wel integendeel. Een zware correctie zal mensen doen inzien dat goud en zilver de enige activa zijn die echt kunnen profiteren. Ze zijn en blijven de enige vluchthavens.

[xyz-ihs snippet=”goud”]