Er komt geen renteverhoging, zegt Rickards

Jim Rickards is een van de meest gevolgde analisten op het vlak van edelmetalen en monetair beleid.

Volgens Jim Ricards zal het monetair beleid nog een hele tijd soepel blijven. Er komen dan ook geen renteverhogingen op de FOMC-vergaderingen in juli, september of november. De eerste renteverhoging zal er dan ook ten vroegste komen op de FOMC-meeting van 13 december 2017. Maar die renteverhoging heeft een kans van slechts 50% om erdoor te geraken.

Volgens Ricards blijft er toch heel wat zwakte in het Amerikaanse economische bestel. De groei is zwak, de inflatie is laag, de kleinhandelsverkopen en de reële inkomens zijn zwak, er zijn weinig mensen die echt deelnemen aan de arbeidsmarkt en de aandelenmarkten staan op recordhoogtes.

Een krapper monetair beleid, een zwakke economie en een aandelenmarkt die enorm hoog staat, is volgens Rickards het ideale recept voor een crash op de aandelenmarkten. Volgens hem is het tijd voor beleggers om een veel defensievere positie in te nemen, door cash op te bouwen, goud en goudmijnaandelen te kopen, en Treasuries in te slaan.

Goud in het bijzonder zal de grote winnaar zijn wanneer de Fed plotseling beseft dat ze een blunder heeft begaan door de veel en te snel te verkrappen en opnieuw moet gaan versoepelen.

Dat betekent ook dat je moet gaan positioneren wanneer alles er op de markten kalm uitziet, zoals vandaag. Beleggers jagen vandaag de meest populaire aandelen na zoals een kip zonder kop, maar dat is niet de strategie die je vandaag moet nastreven.

Rickards heeft gelijk door te stellen dat er enorm veel onzekerheid zit in het systeem. De vraag is wanneer die eruit zal komen en hoe ze uitgelokt zal worden. Er is een grote kans dat de volgende crisis in “het systeem” uitgelokt zal worden door een verkeerde of zelfs paniekreactie van de centrale bankiers. Een van de enige manieren om je daartegen te wapenen, is door fysiek goud en ook zilver te kopen. Het is zelden een beter moment geweest om dit edelmetaal in te slaan, profiteer ervan!

[xyz-ihs snippet=”monsterbox”]