Edelmetalen profiteren niet

Goud en zilver noteren maandag in de vroege Amerikaanse handel opnieuw lager. De goudprijs noteerde vannacht opnieuw een dieptepunt van bijna 2,5 jaar.

Stijgende rentes op staatsobligaties en een stijgende Amerikaanse dollarindex zijn de belangrijkste bearish elementen die de edelmetaalmarkten lager drijven.

Goud voor oktober noteerde $6,60 lager op $1.638,70 en zilver voor december $0,195 lager op $18,71.

De wereldwijde markt bevindt zich maandag in ruw water, in een voortzetting van de scherpere risk-off handel van eind vorige week.

De zorgen over de Amerikaanse en/of wereldwijde economische recessie nemen snel toe. Wereldwijde aandelenmarkten waren overwegend lager vannacht. De Amerikaanse aandelenindexen wijzen op een lagere opening en nabij de dieptepunten van drie maanden van vorige week, wanneer de dagsessie in New York begint.

De Wall Street Journal meldde vandaag dat dit jaar het slechtste jaar sinds 1930 was voor een \”buy-the-dips\” strategie in de Amerikaanse aandelenhandel en beleggingen. De FOREX-volatiliteit en de stijgende rente op staatsobligaties staan maandag in de schijnwerpers.

De beste strategie voor edelmetalen blijft geleidelijk aan bijkopen.

Dat is de beste garantie op een consistent resultaat in de tijd.

Bron: Kitco.com