Dit is de top aan landen met meeste zilverreserves

In het algemeen hebben ’s werelds grootste zilverproducenten ook hoge zilverreserves, maar sommige landen met hoge zilverreserves ontginnen weinig van het edelmetaal.

Waar de ruimte is om het aanbod van zilvermijnen te laten groeien, kan geld verdiend worden. Voor beleggers in het edelmetaal is het daarom wellicht interessant te weten welke landen uiteindelijk kunnen uitgroeien tot grootmachten, om in de toekomst te voorzien in de wereldwijde vraag.

Volgende informatie is gebaseerd op de meest recente gegevens over zilver van de US Geological Survey:

Met 91.000 metrische ton (MT) staat Peru bovenaan de lijst van hoogste zilverreserves per land ter wereld. Het was daarnaast vorig jaar ook een belangrijke producent van zilver. Het land produceerde 3.400 MT van het metaal en kwam daarmee op de tweede plaats in grootste zilverproductie wereldwijd.

Het grootste deel van Peru’s fysieke zilver wordt geproduceerd in de Antamina mijn, gelegen in de provincie Huari. De mijn is een joint venture tussen BHP, Glencore, Teck Resources en Mitsubishi. Hoewel het in de eerste plaats een kopermijn is, wordt er toch meer zilver geproduceerd dan in welke andere mijn dan ook in Peru.

De mijnindustrie is goed voor meer dan 50 procent van de totale export van Peru. Peru is daarbij ook koploper op het gebied van koper, want het is de op één na grootste koperproducent ter wereld.

In Australië wordt veel minder zilver gewonnen dan in Peru en Polen, maar het land heeft desondanks grote zilverreserves. Het land produceerde in 2020 slechts 1.300 MT zilver en heeft 88.000 MT aan zilverreserves.

BHP begon er in de jaren 1920 als zilverproducent, en vandaag exploiteert South32, een zijtak van BHP, de Cannington-mijn in dezelfde regio. De mijn produceert de meeste ounces in het land.

Nog een van de belangrijkste zilverlanden ter wereld is Polen. Ondanks de reserves van 70.000 MT produceerde Polen slechts 1.300 MT zilver in 2020. Een groot deel daarvan was afkomstig van KGHM Polska Miedsz.

KGHM is een van de grootste zilverproducenten. Het bedrijf verkoopt zilver in de vorm van staven en korrels en de verkoop van zilver is goed voor ongeveer 12 procent van haar inkomsten. KGHM produceert jaarlijks ongeveer 1.200 ton zilver.

Andere landen met de grootste zilverreserves zijn Rusland, met 45.000 MT, China, met 41.000 MT, Mexico, dat 37.000 MT aan zilverreserves heeft, Chili, met 26.000 MT, de VS met 26.000 MT en Bolivia, dat 22.000 MT aan zilverreserves bezit.

Diverse andere landen hebben volgens de US Geological Survey in totaal nog 57.000 MT aan zilverreserves. De totale wereldreserve bedraagt daarmee 500.000 MT.

Bron: Investing News

Foto: Flickr