Dit heeft Trump NIET graag!

De Chinese Yuan neemt een duik deze ochtend tegenover de dollar en zo lijkt het conflict over handel tussen de VS en China te evolueren naar een heuse valuta oorlog.

Trump is er op gebrand om het Amerikaanse handelstekort te verkleinen en wil dat China in zijn handel met de VS het spel “eerlijk” speelt. (eerlijk = wat Trump eerlijk vindt)

Vorige week nog kondigde president Trump een nieuwe reeks importtarieven af op Chinese producten.

Deze ochtend reageren de Chinezen bij monde van haar Centrale Bank met een mededeling die “protectionisme” veroordeelt en de renminbi een “mini-crash” bezorgt t.o.v. de dollar.

Goud reageert (05/08 08u00) en stijgt nog boven de koersen van afgelopen donderdag en vrijdag.

Stilaan mogen we ons gaan opmaken voor een heel andere markt, eentje waar heel weinigen vandaag op zijn voorbereid. Centrale Banken in de VS, China en Europa zijn volop gefocust op het in stand houden van de bubbels in hun respectievelijke economieën.

Waar ze echter helemaal NIET van wakker liggen, dat is van uw en ons spaargeld. Meer nog, Centrale Banken gaan er letterlijk ALLES aan doen om inflatie te creëren en zo uw spaargeld minder waard te laten worden!

En net op dit moment in de geschiedenis, zit het spaargeld van de man/vrouw in de straat vastgeroest op spaarrekeningen aan bijna 0% en/of negatief renderende obligaties.

Op het moment dat de grote massa dit gaat snappen, is het al lang te laat.

Goud koop je liefst te vroeg, maar op tijd is ook nog goed!!! (tip: Krugerrands of de 999,99/1000 zuivere MOOSE)

GOT GOLD?

P.S. ZILVER doet OOK mee aan deze rally en hier moet quasi alles nog beginnen! (zilver koop je het meest efficiënt vrij van btw)