Defensieve beleggers duwen goud hoger

Het zal niet als een verbazing komen wanneer je deze pagina’s en het nieuws in de gaten, houdt, maar er is enorm veel beleggingsrisico aan de horizon. Beleggers zullen zich moeten indekken tegen deze onzekerheid en hierdoor zullen de goudprijzen de komende maanden fors gaan stijgen. Dat blijkt althans uit de verklaringen van een goudbull met veel ervaring op de markten.

De positionering van de speculatieve goudflows toont aan dat de marktparticipanten nog veel ruimte hebben om hun netto long positionering te gaan optrekken.

Goud is sinds het begin van dit jaar bijzonder veerkrachtig geweest. Het edelmetaal heeft sterk gepresteerd, ondanks een forse rally van het aandelensegment.

Macro-economisch ingestelde beleggers zijn er zich van bewust dat de risico rally aan het begin van dit jaar waarschijnlijk niet houdbaar en/of duurzaam zal zijn. Maar dat besef zal slechts gradueel zijn.

Er zal een moment komen wanneer het beleggers begint te dagen dat we zo niet verder kunnen. Een meer defensieve houding zal absoluut aangewezen zijn. Hierdoor zullen ze bijna als vanzelf naar goud beginnen te kijken.

Maar let op, andere edelmetalen zijn minstens zo interessant. We kijken dan op de eerste plaats naar edelmetalen met een bijzonder lage waardering, zoals platina en zilver.

Wie echt een speciaal edelmetaal wil dat in een sterke uptrend zit, kan niet om rhodium heen.

Met andere woorden, zorg er dus voor dat je positionering de komende jaren goed zit.

Hierdoor zal je het rendement van je portefeuille aanzienlijk kunnen opkrikken en meer nog, je kapitaal zonder problemen kunnen behouden.