De goudprijzen zullen in 2021 stijgen, zeggen grondstoffenanalisten van de Commerzbank.

Na een sterke daling vanaf het hoogste peil in augustus heeft de goudmarkt moeite gehad om een nieuw koopmomentum te vinden; analisten van Commerzbank merkten echter op dat de prijzen sinds het begin van het jaar een lange weg hebben afgelegd.

Hoewel het nieuws over potentiële vaccins het enthousiasme van investeerders voor goud heeft getemperd, zei Commerzbank dat de gevolgen van de wereldwijde pandemie tot het grootste deel van 2021 voelbaar zouden blijven.

Op Kitco vermeldt men:

“We verwachten geen verandering in het ultrasoepele monetaire en fiscale beleid ondanks de komende vaccinaties. In plaats daarvan zullen regeringen en centrale banken verplicht blijven om de negatieve effecten van anti-corona maatregelen op de economie en de maatschappij te verzachten,” zeiden de analisten.

“Als de noodzakelijke fiscale stimuleringsmaatregelen niet op tijd worden genomen als gevolg van weerstand in het wetgevingsproces, zou de druk op de centrale banken om in de bres te springen met verdere versoepelende maatregelen toenemen”.

Dat leidt tot een verwachte goudprijs van gemiddeld 2000 in 2021, zeggen de analisten.

Er is dus nog een hele weg af te leggen vanaf het huidige niveau!

Bron: Kitco