Centrale bankiers manipuleren alles

De voormalige obligatiekoning Bill Gross en zijn ex-collega bij PIMCO, Mohamed El-Arian, hebben het onlangs in een interview over de Fed gehad, en erg positief zijn ze niet.

In een brief die hij verstuurde aan zijn beleggers, beschuldigde Gross de Federal Reserve van marktmanipulatie en zij hij dat de Fed de pijn op lange termijn uitstelt ten gunste van winst op korte termijn. Hij voegde er nog aan toe dat beleggers die nu nog handelen, zich op erg glad ijs begeven.

Hij had het specifiek over het nulrentebeleid dat de centrale bankiers over de hele wereld introduceren. Het kapitalisme kan volgens Gross niet functioneren met een nulrente of zelfs met een negatieve rente. 11 biljoen dollar aan obligaties zijn volgens hem geen activa maar passiva. Centrale bankiers zoals Yellen hebben allemaal de kunst van de marktmanipulatie goed onder de knie.

Ook het goud wordt enorm gemanipuleerd door de centrale bankiers. De reden is dat centrale bankiers goud haten en willen dat het zeker niet stijgt. Want het publiek zou maar eens in de smiezen kunnen krijgen dat er iets heel erg mis is met de economie en de waarde van het geld.

Dat mag niet gebeuren dus, ondanks uitlatingen van de voormalige Fed-voorzitter Greenspan. Die is immers nog steeds een grote fan van goud, zo hij onlangs heeft aangegeven. Goud is voor hem een echte tastbare waarde en op die manier kunnen beleggers hun koopkracht beschermen.

De bescherming van koopkracht tegen de fratsen van de centrale bankiers die alles manipuleren is de belangrijkste reden om goud aan te houden. Beleggers die dit in de gaten hebben voor iedereen dit begint te beseffen de komende jaren, hebben alvast een streepje voor.

Kijk eens rond in onze winkel en daar vind je vast de mooiste goud- en zilvermunten!

 

[xyz-ihs snippet=”monsterbox”]