BlackRock reduceert goudposities tot nul

Russ Koesterich, fondsbeheerder bij BlackRock, heeft gesteld dat hij bijna al zijn goudposities heeft verkocht omdat hij verwacht dat de reële rente zal normaliseren naarmate de wereldeconomie weer aantrekt.

In een interview met Bloomberg Television merkte hij op: “Veertien maanden geleden hadden we een vrij aanzienlijke positie in goud. Vandaag hebben we die teruggebracht tot bijna nul,” voegde Koesterich eraan toe. “Aangezien we denken dat de reële rente wat zal normaliseren, is het onwaarschijnlijk dat die specifieke grondstof het zo goed zal doen als midden 2020.”

Koesterich zei dat hij het ook niet beschouwt als de meest effectieve afdekking tegen kortetermijninflatie.

De verwachting dat de voor inflatie gecorrigeerde rente op Amerikaanse obligaties zal stijgen, betekent dat het metaal niet langer zal fungeren als een hedge tegen de aandelenmarkten.

“In plaats van een actief te bezitten dat geen cashflow produceert, dekken we ons liever in tegen de inflatie op korte termijn met aandelen die prijszettingskracht hebben,” zei hij, waarbij hij de industrie-, materialen- en consumentensectoren als voorbeeld noemde.

Is dit een teken dat de markt op een dieptepunt noteert en het ultieme contrarian teken?