Beter macroklimaat voor goud in Q4

Het macro-economische klimaat begint eindelijk in het voordeel te spelen van de goudprijs. Althans, dat zegt een goudbull die al lang meegaat.

Wanneer hij vooruitblikt naar de toekomst, dan denkt hij dat het macroklimaat voor de goudprijs in Q4 vriendelijker zal worden. Dat heeft voornamelijk te maken met het feit dat hij twee factoren ziet die in het laatste kwartaal van het jaar samen komen. Dit zegt Boris Mikanikreza van Seeking Alpha in een recent interview. De reden die aan de grondslag ligt van het optimisme van de analist is dat de twee factoren die in het vorige kwartaal de goudprijs lager duwden, met name de Amerikaanse dollar en de reële rentevoeten, dit kwartaal eerder een positief punt worden.

De situatie zal er dus in het vierde kwartaal enigszins anders uitzien voor de goudprijs. Dat heeft ook te maken met de Amerikaanse begrotingssituatie.

De analist verwacht immers dat de markt gaat beseffen dat de Amerikaanse fiscale stimulus, die tot hiertoe positief was voor de dollarprijs, zal omkeren.

Woensdag kenden we een bijzonder slechte dag op de beurzen. Het is waarschijnlijk niet de voorbode van een zware correctie, maar de toon is toch gezet. De goudprijs steeg niet veel, maar dat kan nog veranderen zodra er echt een zware correctie aankomt.

Goud begint stilaan uit te bodemen, althans zo ziet het er wel uit. Geduld is de boodschap.

Gouden munten toevoegen aan je portefeuille?

Goud999 heeft een mooie collectie gouden munten beschikbaar.

Je hebt de keuze tussen Krugerrands, Panda's (tip!), Maple Leafs, ... en dit tegen behoorlijk scherpe prijzen. Meer info hier.