Beleggers verkopen hun zilver

Ik heb al een tijdje niet meer over zilver geschreven maar ik merk dat heel wat lezers hun geduld beginnen te verliezen en de meeste beleggers verkopen hun zilver!

Het is zo typisch allemaal.

Beleggers investeren in een activa omdat ze er een potentieel in zien maar als het nadien niet snel genoeg vooruit gaat, ruilen ze daar weer in voor een andere belegging waar ze menen sneller resultaat te hebben. 

Gewoonlijk gebeurt zo’n ruil net voordat de “ontgoochelende” belegging als een raket vertrekt. 

Wie zich afvraagt waarom particuliere beleggers er gewoonlijk niet al te veel van bakken, heeft hier een uitstekend voorbeeld.

Waar staan we dan nu met zilver?

Laten we er de grafiek eens bijnemen:

Beleggers verkopen hun zilver

De ultieme low vond plaats op 16 maart 2020. Dat was de start van deze bull-market. 

Vrij uitzonderlijk stuurde ik je in die week vijf nieuwsbrieven om je te informeren over de enorme kans die de zilvermarkt je op dat moment bood.

Enkele quotes uit mijn schrijfsels indertijd:

11 maart 2020

“Persoonlijk heb ik momenteel 20% van mijn vermogen in fysiek zilver zitten en mijn handen jeuken om dat uit te breiden naar 30%. 

Ik kan deze kans echt niet negeren en zou mezelf voor de kop slaan dat ik hier mijn positie niet heb uitgebreid.” 

17 maart 2020

“Ik heb gisteren van de daling in de zilverprijs gebruik gemaakt om mijn positie met 50% uit te breiden. 

Nu kopen is niet makkelijk, maar ik probeer 3-5 jaar vooruit te kijken en dan doe je hier een mooie zaak.”

Ik kocht indertijd massaal bij omdat zilver erg goedkoop was maar ik had geen idee dat dit de bodem was. Dat weet je pas later. En achteraf bleek dat ik indertijd pal op de bodem had gekocht. 

Een aantal lezers zijn me toen ook gevolgd, maar dat waren eerder enkelingen. De grote massa vond het toen geen goed moment om zilver te kopen. “De onzekerheid was te groot.”

Ja duh, dat is ook waarom zilver zo goedkoop was.

Trouwens, wat is zekerheid op de beurs? 

Ik heb nooit begrepen waarom beleggers goedkope beleggingen mijden omdat de wereld op dat moment te onzeker is. Ze kopen liever wanneer de toekomst een zekere zaak is. De toekomst is nooit zeker maar ze bedoelen in feite dat ze liever kopen wanneer de massa in consensus is over de toekomst. De massa die in maart 2020 de neus ophaalde voor zilver. 

18 maart 2020

“Of we de bodem reeds hebben gezien, durf ik niet te zeggen. Dat zit er de komende weken wel ergens aan te komen, vermoed ik maar ik hou er mentaal rekening mee het nog dieper kan dalen ook.” 

De zilverprijs ging in de maanden nadien maal drie om vervolgens in een lange, vervelende en frustrerende consolidatie te gaan. 

De koers daalde van een high van $30 naar $17 afgelopen september. Sinds de low afgelopen herfst staan we alweer 41% hoger maar het enthousiasme bij beleggers is ver te zoeken.

Sommigen verkopen zelfs “omdat er toch niets gebeurt”. 

Mijn idee is dat we in september wel degelijk de low hebben gezien en nu kracht verzamelen om uit te breken Eens de vorige high ($30) sneuvelt, zullen we in een wip richting de $50 gaan.

Dat is een verdubbeling ten opzichte van de huidige koers! 

En wie de zilvermarkt een beetje kent, weet dat het vaak erg snel gaat. Zilver is een activa met een ingebouwde turbo. Stijgingen zijn snel en scherp. 

Op lange termijn zie ik de koers overigens richting de $300 per ounce gaan dus die $50 is maar een eerste tussenstation wat mij betreft. 

Wie in maart 2020 mijn vijf mails over zilver heeft genegeerd, zal misschien ook deze mail weer negeren maar ik schrijf het toch allemaal even neer zodat ik je er later weer aan kan herinneren 🙂 

Dus for the record: dit is een uitstekend moment om zilver (bij) te kopen net vooraleer de stijging versnelt en de aanval op de $30 wordt gelanceerd. 

Groeten,

Maarten Verheyen

Investeer nu in Zilver via Goud999Safe