Apple haalt goud uit eigen producten!

Apple is een van de bedrijven die het meeste cash op de balans hebben staan. Tientallen miljarden hebben ze nu al op de balans staan. Wat ook interessant is, is dat de populaire iPhones en iPads die door het Californische bedrijf worden geproduceerd, blijkbaar ook wat goud bevatten. Dat edelmetaal zorgt immers voor de elektronische geleiding van bepaalde schakelingen. In een recent report maakte Apple immers een bijzonder interessant nieuwtje bekend. Het bedrijf gaf immers aan dat ze maar liefst één metrische ton goud hebben ontgonnen dankzij de recyclage van de eigen producten in 2015.

Aan de huidige prijzen is dat goed voor ongeveer 28 miljoen pond. Het cijfer werd bekendgemaakt in het recent gepubliceerde Environmental Responsibility Report, dat een gedetailleerd overzicht geeft van de ecologische maatregelen die de groep in het jongste boekjaar heeft gegeven.

Naast het goud haalde Apple ook maar liefst drie ton zilver (goed voor een waarde van 1,1 miljoen pond aan de huidige koersen) en meer dan 1.300 ton koper. Deze waardevolle materialen werden gerecycleerd dankzij het AppleRenew plan, waardoor Apple aan klanten toelaat om hun versleten Apple toestellen in te ruilen voor kortingen op toekomstige aankopen van Apple producten.

Een deel van de recyclage wordt gedaan door de robots van Apple, die werden ontworpen om oude Apple toestellen helemaal uit elkaar te halen terwijl de waardevolle elementen er op die manier worden uitgehaald.

Dit is maar een illustratie van hoe kostbaar goud in feite wel is, en de moeite die Apple zich getroost om de edelmetalen uit de oude toestellen te halen, is daarvan een bijzonder goede illustratie.

Ook voor beleggers is goud en zilver een bijzonder waardevol actief in elke portefeuille. Het is immers waardevast, en kan gemakkelijk getransporteerd worden. Bovendien is het extreem liquide en overal ter wereld aanvaard.

Wie een belegging buiten het banksysteem wil, kan geen betere belegging doen dan fysiek goud en zilver. Zelfs na de recente koersstijgingen zijn beide edelmetalen in historisch perspectief nog altijd bijzonder aantrekkelijk gewaardeerd vanuit een langetermijnperspectief.

 

Wat is nu de beste manier om fysiek zilver te kopen?

Kies zeker voor munten (ipv. baren) waar je enkel BTW betaalt op de marge van je handelaar. Dat is eigenlijk verwaarloosbaar en nauwelijks een factor.

Eén van de populairste zilveren munten bij beleggers, is de Philharmoniker.

Goud999 beidt een Monsterbox van 500 Zilver Philharmonikers momenteel aan tegen een zeer scherpe prijs.

Deze worden verpakt in 25 tubes van 20 munten. Samen goed voor 500 ounces zilver. (15,5 kilo!)

Meer info is te vinden op de site van Goud999