Amerikaanse Munt verkoopt fors meer goud

De stijgende inflatie en de vraag naar veilige havens resulteerden in een buitengewone vraag naar fysiek goud in maart, waarmee de beste start van het jaar in meer dan twee decennia werd afgesloten.

In haar laatste verkoopgegevens meldde de U.S. Mint dat het 155.500 ounces van verschillende denominaties van haar American Eagle gouden bullion munten heeft verkocht, een stijging van 73% ten opzichte van vorige maand.

De U.S. Mint zag zijn beste vraag in maart sinds 1999.

In maart eindigde een solide kwartaal voor de vraag naar edelmetaal.

De U.S. Mint verkocht tussen januari en maart 426.500 ounces goud, een stijging van 3,5% ten opzichte van het eerste kwartaal van 2021. Net als de maandelijkse cijfers, was dit het beste kwartaal van de munt in 23 jaar.

Volgens analisten zijn er twee factoren die de vraag naar fysiek edelmetaal aanwakkeren: inflatie en de oorlog van Rusland met Oekraïne. Analisten richten veel aandacht op de Europese economie nu de regio te maken heeft met stijgende consumentenprijzen en de groeiende dreiging dat Rusland zijn energiegrondstoffen zou kunnen bewapenen nu het land te maken krijgt met toenemende sancties tegen westerse naties.

Bron: Kitco.com