Dit is het moment!

De zilverprijs van eind september tot begin december? Bijna alle gewonnen terrein sinds de bodem van de prijzen in september, werd opnieuw prijsgegeven:

Dat lijkt over vandaag te gaan, maar hieboven staat niet de grafiek met de zilverprijzen van dit jaar. Het is de grafiek van vorig jaar, 2020!

Vandaag zien we op hetzelfde moment zowat hetzelfde gebeuren met de zilverprijs, een kopie van een jaar geleden.

Achteraf bekeken, was december 2020 het tweede beste moment van het jaar om zilver aan te kopen.
Maart 2020 was een ultiem koopmoment toen de zilverprijs aan de start van de pandemie in een dip belandde. Dat was een zeldzame kans die eenmaal in de zoveel jaar voor je neus staat.

Maar december 2020 was ook meer dan OK als aankoopmoment. Op 1 februari 2021, amper twee maanden later dus, noteerde de zilverkoers in USD 35% hoger.

Hieronder plakten we enkele maanden extra aan de grafiek van zonet. Met een blauwe pijl begin december 2020 en eentje bij februari 2021:

Zilver aankopen in december kan een heel goed idee zijn!

Maar het zou helemaal niet “ok” zijn als we conculsies zouden verbinden aan enkel de overeenkomst tussen 2020 en 2021.

Wat zegt één jaar? NIETS!
Bovenstaande kan immers gewoon een toevalligheid zijn.

Maar we hebben natuurlijk meer data, er zit wel degelijk een trend in de zilverprijs door een kalenderjaar heen…

Ons huiswerk is gemaakt, over de seizoensgebonden invloeden in de zilvermarkt.

Er zijn heel goede redenen om zilver aan te kopen in de maand december, wanneer je naar de geschiedenis kijkt:

Het is geen groot geheim dat de eerste maanden van elk kalenderjaar, vaak maanden zijn waar de edelmetalen (zilver in dit geval) de wind in de rug hebben. De koersen gaan dan dikwijls hoger.

Wij onderzochten hoe groot dat potetentieel telkens is.

We zijn terug gegaan tot 1968 in de zilverprijzen, om er achter te komen wat er gemiddeld gebeurt wanneer je in de maand december zilver aankoopt en je dit op heel korte termijn, amper vier maanden later, evalueert.

Om heel precies te zijn over wat we juist nagerekend hebben: We hebben gekeken hoe groot de maximale stijging van de zilverprijs is voor 1 april, wanneer je het jaar ervoor in december op het beste moment hebt aangekocht.

Resultaat: Over 53 jaar stijgt de prijs van zilver in USD gemiddeld met 24,4% tussen het laagste punt van december en het hoogste punt voor 1 april van het daaropvolgende jaar.

24,4% is niet niks op enkele maanden en het bewijst voor ons dat er wel degelijk een seizoensgebonden invloed is in de zilvermarkt. In geen enkele van de door ons onderzochte jaren, gaf de uitkomst van onze oefening trouwens een negatief cijfer. Of nog: 53x op rij was het theoretisch mogelijk om deze oefening in de plus af te sluiten.

Vorig jaar (2020) was de stijging dus groter dan dat gemiddelde (+35%). De koers op 1 februari was ook niet alleen de hoogste koers voor 1 april, het was meteen de hoogste notering van het gehele jaar! (zie de P.S. hieronder voor meer info)

We hebben de laatste weken al enkele malen geschreven dat wat ons betreft de tijd rijp is voor een nieuwe beweging omhoog. Vorige maand hadden we ook echt niet ingeschat dat de zilverprijs nog zo ver terug zou moeten.
Maar we staan waar we staan, zilver noteert bij moment van schrijven nog amper 4% hoger dan de koers eind september. Net wanneer de seizoensinvloed positief wordt!

Als je in zilver gelooft voor de lange termijn, dan zijn dit je aankoopkansen. De beste periode voor zilver van het jaar, start gemiddeld gezien exact nu.

Zilver kopen? Wij kiezen voor dit zilver.

Liever zilveren munten?
De boxen Philharmonikers zijn momenteel als enige zonder wachttijd beschikbaar (verzending/afhalen: 4-5 dagen na volledige betaling op dit moment).

Tot binnenkort!Het goud999 team.
T: +32 11 960 400 E: info@goud999.com

P.S. De meeste beleggers hebben vorig jaar in december GEEN zilver aangekocht.
Ze hebben dat WEL en voor enorme hoeveelheden gedaan op en rond 1 februari bij de start van de #Silversqueeze. Aan prijzen meer dan 30% hoger dan amper twee maanden eerder.
Dat is de normale gang van zaken in de markt. Wanneer de prijs al een heel stuk is opgeschoven naar boven, kopen beleggers veel makkelijker zilver.

Het is trouwens toch redelijk straf dat de zilverprijs vandaag nog niet opnieuw hoger gegaan is dan de prijs op 1 februari. Daar kunnen we altijd nog dieper op ingaan binnenkort en wij hebben geduld…

Wie gelooft in zilver voor lange termijn, moet zich dus enkel afvragen wanneer hij/zij zilver wil opbouwen:

Ofwel wanneer de de prijs overduidelijk in een opwaartse trend zit. Dan koop je samen met de grote massa en dat voelt op dat moment veel veiliger.

Ofwel wanneer het grootste deel van de markt hardop twijfelt OF zilver nog wel ooit opnieuw zal stijgen.

Zoals hierboven vermeld, zouden wij voor dit zilver kiezen. De laatste 53 jaar was december gemiddeld gezien ook “het moment”, maar de keuze is aan u!