30 biljoen

Je moet de financiële markten niet elke dag volgen om te zien dat er “iets” aan de hand is in de financiële economie.

Sinds Centrale Banken in 2008 (al zo lang geleden) onder zware druk een schuldencrisis hebben “opgelost” met nog veel meer schulden, is het eindspel vanzelfsprekend al veel langer gekend.
Het gevolg van die “oplossing” was bijvoorbeeld, om maar iets te noemen, dat we al sinds 2008 geen normale rente meer kunnen krijgen voor ons spaargeld bij de bank.

Op die manier hebben wij allemaal al een stuk van die crisis moeten betalen. De grote rekening, die komt echter nog…

Dit kon ook nooit blijven duren, in vergelijking met onze echte economie, sleuren we teveel onproductieve schuld mee. Daarom zit iedereen die fysiek edelmetaal bezit, al sinds 2008 comfortabel “in een zetel”, helemaal klaar voor het vuurwerk…

Fysiek edelmetaal kopen met een stuk van je vermogen, betekent UIT het circus stappen en aan de zijlijn gaan staan. Wachtend op het moment waarop het hele kaartenhuis gaat wankelen…

Enkel met timing moesten we al die tijd, en moeten we nu nog, nederig blijven. We staan voor het einde van een heus tijdperk in de financiële geschiedenis, dat kan allemaal langer duren dan we denken…

Maar de kans dat de huidige turbulentie nog eens “vanzelf” weg gaat, die schatten we echt niet zo hoog meer in. Iedereen die wil, kan dat nu ook in zijn/haar eigen omgeving waarnemen (inflatie). Bovendien komen er nieuwe, nog grotere problemen op ons af!

Centrale Banken moeten immers tegelijkertijd gas geven en remmen, daar komen ongelukken van!

Of zoals Maarten Verheyen het deze week in zijn nieuwsbrief schreef:
Een soepeler monetair beleid jaagt de inflatie verder aan en een strakker beleid duwt velen het faillissement in. Ze hebben zich netjes in een hoek geschilderd. 
(die nieuwsbrief kan je hier in zijn geheel lezen)

Wordt de toekomst dan enkel kommer en kwel?
Nee, natuurlijk niet! Als je de financiële geschiedenis bekijkt, dan zijn die crisismomenten helemaal niet zo dik gezaaid. Maar ze hebben, wanneer ze voorvallen, wel een bijzonder grote impact.

Het is dus zaak de volgende crisis door te komen met je vermogen intact!

Wij denken te weten welke activa het best presteren onder bovenstaande omstandigheden. Fysiek edelmetaal vervult letterlijk al duizenden jaren de rol van “rijkdom” met verve!

Fysiek edelmetaal opbouwen?
Dit is onze keuze voor zilver, en dit voor goud!

Tot binnenkort!

Het goud999 team.
T: +32 11 960 400 E: info@goud999.com

P.S. De schuld in de VS in beeld.

Papieren dollars versus fysiek goud uit de VS, is een no brainer 😉

De staatsschuld in de Verenigde Staten is heel recent tot boven 30 biljoen dollar uitgestegen (30 000 000 000 000 dollar – zie https://usdebtclock.org voor een live feed van de schulden van de VS).
In 2008, toen de wereld startte met het hudige experiment, was dat nog minder dan 10 biljoen.

30 biljoen dollar visueel voorgesteld in briefjes van 100 dollar? Kijk dan hieronder!

(indien onderstaande video niet correct zou afspelen, hier is de rechtstreekse URL: https://www.youtube.com/watch?v=h8sJ0thOamk)