100.000 maal 100 Oz

Na het eerste hoofdstuk van #Silversqueeze rond 1 februari, stevenen we nu op een volgend “event” af.

100.000 mensen die elk 100 ounce zilver gaan aankopen, dat is het doel dit keer op 1 mei.

10 miljoen ounces… Met de ervaing van begin februari in het achterhoofd, is dit niet bij voorbaat kansloos. Laat de “May Massacre” maar komen!

Op hetzelfde moment geeft de koers van zilver nu al hoopgevende signalen. Zoals ook in onze vorige nieuwsbrief al vermeld trouwens.


Zilver in USD – daggrafiek – laatste 13 maanden – bron Netdania.

Er moet vandaag echt niet veel meer gebeuren, alvorens de vlam opnieuw in de pan kan slaan. Moet er juist daarom ook nu alweer aan “damage control” worden gedaan?

Zo zagen we een behoorlijk arrogante tweet van Jeffrey Christian, werkend voor CME (de vroegere Comex) op Twitter passeren. Een waarschuwing:


Bron: twitter

Heel vrij vertaald: De CME en Bullion banks zijn baas van de markt, tegenspartelen heeft geen zin en iedereen die ook maar denkt aan zilver, is eigenlijk een idioot.

We zijn er nog akkoord mee dat een groot stuk van de investeerders in zilver vandaag eigenlijk net niet genoeg van de markt kennen.

Maar al deze mensen hebben dan toch wel gezien dat er “iets” niet klopt in de manier waarop zilver vandaag een prijs krijgt en/of dat er niet veel moet gebeuren alvorens er zilver tekort is.

De tweet van hierboven, die plaats je in elk geval maar om één van de onderstaande twee redenen:
– Ofwel voel je je onoverwinnelijk (onderschat je de tegenstander schromelijk) en dat is altijd gevaarlijk.
– Ofwel doet het al echt pijn en dreigt ook de markt voor de Bullion Banks zelf te veranderen. In dat geval, is dit bijna een wanhoopspoging.

Er is geen derde optie…

We kunnen ook vanuit onze positie in de markt echt wel bevestigen dat het in de eerste dagen van februari wel degelijk “paniek” was! Als boodschap naar de markt, blijft het vreemd.

De CME en de Bullion Banken hebben één fatale zwakte in hun markt (verdienmodel):

De “keizers” van het papieren circus, gebruiken de echte, fysieke markt om geloofwaardigheid te geven aan het papier dat ze verhandelen. Af en toe een stuk uitleveren kan perfect, maar het merendeel van de volumes moeten papier blijven.

Van zodra de beschikbaarheid van echt zilver onvoldoende zou zijn om de aanvragen tot levering te eerbiedigen (de fysieke markt te bevoorraden), stelt hun derivatencontract op zilver niets meer voor!

Er vloeit effectief wel heel wat zilver “door” zowel de CME in New York als de LBMA in Londen. Maar de papieren volumes, die zijn nog een factor hoger.

We laten ons dus best niet intimideren en volgen de markt verder, want saai wordt het niet!

Wij azen op de volgende rally in de zilverprijs. Van ons mag die rally na komend weekend ook gewoon starten (ze is misschien al schoorvoetend gestart, op moment van schrijven staan we boven 26 dollar per ounce).

Het lijkt ook vanzelfsprekend dat het niveau van 30 dollar per ounce moet sneuvelen, alvorens het grotere publiek zilver gaat opmerken.

Begin februari was dat net te hoog gegrepen en we moesten dus wat terug. Alvorens we ons vizier verder naar de toekomst richten, “moeten” we dus eerst over die 30.

100.000 mensen die op zaterdag 1 mei elk 100 ounce zilver willen aankopen, kunnen ons al heel wat dichter in de buurt brengen!

Misschien is het dus interessant om dit verhaal nog even voor te zijn, en dus niet te wachten op zaterdag!

Fysiek zilver verkopen, in hoeveelheden van 100 ounce, dat is wat we al een hele tijd doen!

Fysiek zilver, al vanaf 1 x 100 Ounce, is dus HIER beschikbaar!

Tot binnenkort!

Het goud999 team.