Waarom zwijgen de wetenschappers over deze COVID19-cijfers?

In maart was ik de eerste om te pleiten voor een lockdown ivm. Corona.

Op dat moment hadden we enkel de cijfers uit China en Italië en daaruit bleek dat ongeveer 6% van de mensen die Corona kregen, overleden.

Ondertussen hebben we heel wat meer data en kunnen we stellen dat de dodelijkheid EEN HEEL STUK LAGER ligt dan hetgeen we in maart dachten.

Het WHO verklaarde bijvoorbeeld enkele dagen geleden dat zij ervan uitgaan dat ongeveer 10% van de wereldbevolking reeds Corona heeft gehad.

Dan hebben we het wereldwijd over 750 miljoen mensen.Op dit moment zijn er wereldwijd 1.066.984 doden geregistreerd.

Die cijfers zijn wellicht een overschatting aangezien diverse landen alle griepdoden automatisch onder de categorie “Corona” hebben gezet.

Maar goed, ik ga uit van dit cijfer.De mortaliteit is bijgevolg:

1.066.984/750.000.000

of 0,14% (ja, dat komt aardig in de buurt van de gewone griep).

Iedereen kan deze cijfers makkelijk verifiëren.Ik heb de video van het WHO toegevoegd en via https://www.worldometers.info/coronavirus/ kan je de geregistreerde dodencijfers opvragen.

De mortaliteit ligt dus 40x lager dan we in maart dachten … en toch is onze aanpak van het virus niet veranderd.

Bijkomend blijkt uit data van de Amerikaanse CDC (Centers for Disease Control and Prevention) dat de overlevingskans onder de 70 jaar minstens 99,5% bedraagt.

Ik hoor iedereen zeggen dat het belangrijk is om naar de wetenschappers te luisteren, maar waarom negeren ze dan allemaal deze belangrijke ontwikkeling?

Dat de media liever doet aan bangmakerij ipv. feiten benoemen, verrast me niet, en dat politici over het algemeen eerder problemen creëren dan oplossen, weet ik ook maar vanuit de wetenschap had ik toch een andere rol verwacht.