zilver

Laatste kans voor zilver?

De edelmetalen corrigeren. Goud noteert een procent of vier beneden de recente top, platina speelt 6% kwijt en zilver zelfs iets meer dan 10%.

Rhodium houdt zich bijzonder kraning en verliest om en bij de 3%.

Wat is er aan de hand?

Wel, helemaal niks!

Zo gaat dat in een bull-market. De koersen stijgen, steeds meer beleggers springen op de kar en dan krijgen we een correctie waarbij een deel van die eerdere winsten weer worden teruggegeven.

Een aantal beleggers panikeren, dumpen hun recente aankopen waardoor de posities verschuiven van de zwakke naar de sterke handjes … en de bull-market gaat verder naar nieuwe highs.

Beleggers doen er goed aan om niet steeds iedere kleine beweging te analyseren en verklaringen te zoeken. Markten zijn markten en gedragen zich steeds op dezelfde manier.

Iedere bull-market kent de nodige correcties. Niets gaat in één rechte lijn hoger.

Correcties geven laatkomers de gelegenheid om tegen aantrekkelijke koersen in te stappen. Qua risk/return zijn correcties in een bull-market een geschenk uit de hemel.

Wie optimistisch was voor zilver aan $19,5 per ounce, moet toch dolgelukkig zijn dat hij vandaag kan instappen tegen 10% korting?

Ik heb massa’s zilver en maak van deze correctie alvast gebruik om mijn positie verder uit te breiden. Ik had niet gedacht dat ik er aan deze prijzen nog aan zou kunnen geraken. Het is een kado die ik dankbaar aanvaard.

Boeit het me dan WAAROM zilver daalt? Nog niet bijna.

Zolang de bull-market intact is en de lange termijn fundamentals overeind blijven, kan de waan van de dag me verder gestolen worden.

Het is allemaal ruis.

Besef ook dat de huidige correctie, misschien de laatste goede kans is om zilver te kopen beneden de $20 per ounce.

Welk zilver koop ik dan?

Wel, ik prefeer zilver in opslag, dus ik kies voor deze zilverbaren die vrij van btw aangeschaft kunnen worden:

Koop hier zilver in opslag