Judy Shelton, een gevaarlijke madam

Judy Shelton is niet welkom als bestuurslid van de Federal Reserve. Ze kreeg niet voldoende stemmen achter zit en werd in de pers afgemaakt.

Shelton zou er gevaarlijke ideeën op nahouden. Een uitspraak die in de markt werd gezet door Kamala Harris, de VP die de komende jaren wel ééns het presidentschap kan overnemen van Biden.

Wat maakt Shelton dan zo gevaarlijk, hoor ik je denken?

Ze is van mening dat de Federal Reserve beter wat minder geld zou printen, en positief voor de goudstandaard.

LE-VENS-GE-VAAR-LIJK!

Neel Kashkari, volgens ingewijden een grote kanshebber om Powell te vervangen als Fed-voorzitter, liet zich een tijdje geleden al ontvallen dat er opnieuw $3,5 biljoen aan QE nodig is om de economie te ondersteunen.

$3,5 biljoen … toevallig komt dat precies overéén met het begrotingstekort dat Wilbur Ross, minister van Economische Zaken, verwacht in 2021.

In een normale wereld zou de VS dat geld lenen via het plaatsen van obligaties, maar nu buitenlandse mogendheden zoals China en Saudi-Arabië de handelsoverschotten parkeren in goud, moet de VS op zoek naar een andere financier: de Federal Reserve.

De Fed moet het geld printen dat de overheid tekort komt.

En ja, dan wordt het “gevaarlijk” wanneer die Fed bestuursleden heeft die bezorgd zijn over al dat geld drukken en op termijn zelfs wat meer discipline in het systeem willen brengen.

Als het wegstemmen van Shelton ons iets geleerd heeft, dan is het wel dat het toekomstig traject van de Amerikaanse centrale bank glashelder is.

Men wil printen, printen, printen … en dat zal niemand in de weg staan!

Een duidelijker signaal voor edelmetalen, kan je eigenlijk niet krijgen.

Goud en zilver staan zeer dichtbij een bodem en het neerwaarts potentieel is volgens mij hooguit 5% aan deze koersen.

Een heel erg mooi koopmoment waar ik ten volle van profiteer.