Heeft de Fed nog wel een andere keuze?

Nagenoeg overal in Europa worden burgers geconfronteerd met strengere Coronamaatregelen, en in diverse gevallen zelfs complete lockdowns.

En ook in de VS klinkt de roep voor strengere maatregelen steeds luider.

Dat zou een nieuwe klap betekenen voor de economie waardoor de overheid weeral in het enorme gat moet springen om cash in het rond te strooien.

Er zal met andere woorden weer flink geld geprint moeten worden.

In de VS staat een nieuwe stimulusronde van net geen $1.000 miljard op de planning. Geld dat de VS niet heeft en ook niet meer kan lenen via de financiële markten.

Enkel de Federal Reserve kan nog betalen voor dit feestje.

Het is dus sowieso uitkijken naar de FOMC-meeting van vandaag. Zal de centrale bank nieuwe maatregelen bekend maken om de economie te ondersteunen?

Hebben ze een andere keuze? Op termijn zeker niet.

Ik heb het eerder al gehad over het overheidstekort van $3.500 miljard in 2021. Dat tekort kan enkel de FED financieren.

En de geldnood overstijgt in feite het tekort.

Kijk eens even naar deze grafiek.

Volgend jaar komen er voor $5.800 miljard aan obligaties op eindvervaldag.

De VS moet dus niet alleen het tekort van $3.500 miljard financieren, maar er moet ook nog eens $5.800 miljard gevonden worden om de bestaande schulden af te lossen.

Er zal dus heel wat papier geplaatst moeten worden, en we weten ondertussen allemaal dat er niet genoeg vraag meer is vanuit bij de traditionele kopers. Ook hier zal de FED dus extra inspanningen dienen te leveren.

Dus ja … ik verwacht straks dat Jerome Powell zijn rol weer ten volle zal spelen.

Hij zal natuurlijk met veel gevoel voor drama verklaren dat de Federal Reserve er alles aan zal doen om de economie verder te ondersteunen terwijl jij en ik weten dat dit niet meer is dan een rookgordijn.

De waarheid is dat hij gewoon het geld moet printen dat de overheid nodig heeft.

Anyway … we zien steeds meer aanwijzingen dat de correctie in goud en zilver achter ons ligt en we bijgevolg op weg zijn naar nieuwe highs.

Wat zeg ik? Nieuwe ALL-TIME HIGHS!

En vooral voor zilver betekent dat nog steeds een verdubbeling ten opzichte van de huidige koersen.

Als je zilver wil kopen omdat je -zoals steeds meer mensen- bang bent voor al de negatieve gevolgen van het alsmaar meer geld printen, kies dan best voor het zilver in opslag via Goud999.

Dit is en blijft de goedkoopste manier om fysiek zilver te kopen én veilig op te slaan.